Revista care te menține sănătos

Oftalmologie

Conjunctivita alergică – cauze, simptome, tratament

24 mai 2022
Share
Conjunctivita alergică – cauze, simptome, tratament

Termenul de conjuctivită, care definește inflamația conjunctivei, este de fapt un grup de afecțiuni inflamatorii ale conjunctivei ce au cauzalitate: bacteriană, virală alergenică, fungică și iritativă.

Cunoscută și ca simptomul de „ochi roşii”, conjunctivita poate apărea frecvent și poate afecta unul sau ambii ochi în același timp. Fiind destul de răspândite la copii, conjuctivitele au un înalt grad de contagiozitate, răspândindu-se cu ușurință în medii precum școlile. Așa cum spuneam anterior, conjunctivita se poate dezvolta și ca urmare a unei reactii alergice la iritanții din aer (polen sau fum), la clorul din piscine, ingredientele din produsele cosmetice sau a lichidului pentru lentilele de contact.

Despre alergii și conjunctivita alergică

Alergia, în general, este considerată ca fiind o afecțiune sistemică ce se manifestă prin: alergie nazală, urticarie cronică, eczeme, astm alergic, laringite edematoase alergice, manifestări oculare și otice. Aceste simptome vin ca un răspuns al sistemului imunitar atunci când un alergen, considerat posibil pericol, pătrunde în organism.

În cazul conjuctivitei alergice, adică de înroșire a ochilor, această manifestare a imunității vine ca un răspuns a pătrunderii unui alergen la nivelul conjunctivei. Conjunctivita alergică poate apărea din cauza poluării, a prafului, a polenului, dar și ca urmare a folosirii anumitor produse cosmetice, precum: fardurile, cremele de față sau a creioanelor dermatografe.

Tratamentul conjuctivitei alergice

Tratamentul cel mai eficient pentru a nu apărea alergia, inclusiv pentru a evita înroșirea ochilor, este prevenția. Evitarea expunerii la alergeni poate fi cel mai eficient tratament, însă cel mai puțin practic, deoarece presupune izolarea de mediul înconjurător, de spațiul în care există alergeni. Drept urmare, pentru că acest lucru este imposibil de realizat, există remedii mai puțin restrictive, precum picăturile de ochi, care pot atenua simptomul de ochi roșii, cauzat de alergii.

Assista Oftapic Allergy, conjunctivita,

Despre picăturile de ochi Assista Oftapic Allergy – tratamentul pentru ochi roșii și conjuctivită

Picăturile de ochi Assista Oftapic Allergy ameliorează simptomele alergiei oculare, inclusiv a conjunctivitei, în cazul persoanelor care se confruntă cu ochi roșii și iritați. Această soluție tampon, cu extract fluid de Helichrysum (Helichrysum italicum), este sterilă, lubrifiantă, hidratantă, calmantă, protectoare și reconfortantă, izotonă și biocompatibilă.

Fiind un adjuvant în tratamentul alergiilor si conjunctivitelor alergice, soluția poate reduce rinita alergică, mâncărimea, senzaţia de arsură, senzaţia de corp străin și iritaţia ochilor. Totodată, este potrivită în caz de stres ocular cauzat de factori de mediu (expunere excesivă la lumina soarelui, vânt, praf, aer condiţionat, aer uscat și poluat etc.), dar și în cazul utilizării prelungite a calculatorului, a surselor de iluminare nefavorabile sau a șofatul pe timpul nopţii.

Picăturile de ochi sunt potrivite și pentru persoanele care poartă lentile de contact, soluția oftalmică fiind compatibilă cu toate tipurile de lentile de contact existente. Produsul poate fi achiziționat din farmaciile Catena.

Gama Assista Oftapic a primit premiul Votat Produsul Anului 2022 la categoria “Picături oftalmice”

Studiu realizat online, de Exact Business Solutions pe 23 de categorii. În categoria “Picături oftalmice”, eșantionul a fost de 540 respondenți din mediul urban, utilizatori de internet, între 18 și 65 de ani. Eroarea maximă de eșantionare este +/- 4.2%. Studiul a avut loc în perioada 10.03.2022 – 18.04.2022. Criteriile de evaluare au fost: inovație, atractivitate, intenție de cumpărare. Criteriile de evaluare nu au avut în vedere calitatea, compoziția, disponibilitatea ori alte caracteristici ale produsului în afara celor anterior indicate. Produsele câștigătoare au fost votate de către consumatori dintre produse similare în categorie. Detalii pe www.produsulanului.com.

Nota pentru articolul «Conjunctivita alergică – cauze, simptome, tratament»:5.00/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.