Revista care te menține sănătos

Noutăți

Centrokinetic, recuperare in cinci pasi

30 ianuarie 2018
Share

centrokinetic

Centrokinetic va pune pe picioare! Clinica de recuperare medicala Centrokinetic are la baza un concept de reabilitare unic in Romania, creat de medicul ortoped Andrei Ioan Bogdan. Atuul programului este imbinarea rolului de medic specializat cu cel de terapeut.

Mai exact, pana la vindecare, pacientul parcurge un program format din cinci etape, care il ajuta atat pe el, cat si pe medic sa inregistreze progresul facut. „O mana de ajutor” o da si implementarea sistemului ReFlex, o metoda de urmarire a pacientilor la kinetoterapie cu senzori.

Cele 5 etape de recuperare sunt:

Controlul durerii si al inflamatiei: in aceasta faza pacientul este evaluat si se urmareste scaderea durerii si a inflamatiei.

Urmeaza restabilirea mobilitatii articulare, al carei obiectiv este de a realiza o gama completa de miscari la nivelul articulatiei afectate sau restabilirea unei miscari specifice in absenta durerii.

Recuperarea fortei musculare si a rezistentei: consta in exercitii specifice menite sa creasca forta musculara, tonusul si capacitatea la efort.

Recuperarea coordonarii: orice afectiune la nivelul aparatului musculoscheletal sau neurologic determina modificari ale mecanismelor proprioceptive, mecanisme care ne permit sa percepem pozitia membrelor noastre in spatiu. Proprioceptia trebuie stabilita cat mai repede si reprezinta un parametru foarte important pentru o recuperare completa si pentru a preveni recidiva.

Scopul celei de-a cincea etape, recuperarea sportiva, difera in functie de gradul de performanta sportiva a pacientului. Pentru un atlet, in aceasta etapa se urmareste reintegrarea lui in sport. In schimb, pentru o persoana care nu face sport de performanta, in aceasta etapa se urmareste recapatarea unor gesturi simple, uzuale, necesare in viata de zi cu zi.

Din cadrul echipei Centrokinetic fac parte Bogdan Ioan Andrei – medic primar ortopedie, Alexandru Crintea – medic specialist ortopedie traumatologie si Catalin Gican – medic specialist ortopedie traumatologie.

Kinetoterapie si fizioterapie pentru toate varstele

Departamentul de kinetoterapie dispune de aparatura ultra moderna – amintim doar Winback 3s, The QuickBoard – si este condus de Alin Voica, supraspecializat in traumatologie sportiva, cu 15 ani de experienta in medicina de recuperare. Se mandreste cu peste 5.000 de pacienti recuperati complet, dintre care 500 cu ligamentoplastie. Dar si cu reintegrarea in sport a peste 100 de sportivi de performanta.

Centrokinetic dispune de o echipa foarte experimentata in domeniul fizioterapiei, condusa de Oana Antonic. Dintre terapiile disponibile amintim: Termo Tecar Zimmer, Zimmer Cryo, Terapia LASER MLS robotizata (cea mai avansata tehnologie laser disponibila in prezent), Terapia ANF (amino neuro frecventa).

In cadrul clinicii Centrokinetic si copiii gasesc ajutor. Formata din doi terapeuti Schroth cu experienta de peste 5 ani in tratarea copiilor cu afectiuni ortopedice si neurologice si un terapeut Vojta cu experienta de peste 15 ani in recuperarea copilului, echipa Centrokinetic are rezultate excelente in recuperarea medicala pediatrica, fie ca vorbim despre problemele spinale sau congenitale ale nou-nascutului, fie despre afectiunile coloanei vertebrale sau afectiunile neurologice.

Pentru programari, puteti suna la 0314335371 sau puteti scrie la [email protected].

Nota pentru articolul «Centrokinetic, recuperare in cinci pasi»:4.16/ 5 (19 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.