Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cea mai rapida camera din lume identifica celulele canceroase cu precizie

2 august 2012
Share

Pana de curand, cele mai bune imagini filmate in slow motion erau realizate la o viteza cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de cadre pe secunda.

De curand, cercetatorii de la Universitatea din California, Los Angeles, au dezvoltat un dispozitiv mult mai rapid, o camera capabila sa inregistreze 36,7 milioane de cadre pe secunda. Acesta va fi utilizat in scop medical pentru a identifica celulele canceroase din probele de sange.

Conform realizatorilor sai, dispozitivul are capacitatea de a analiza vizual 100.000 de celule pe secunda, adica va functiona de 100 de ori mai repede decat alti analizatori de sange. Inventia este cu atat mai importanta, cu cat exista celule canceroase care se ascund printre cele sanatoase, trecand neobservate si avand capacitatea de a da nastere metastazelor.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Cea mai rapida camera din lume identifica celulele canceroase cu precizie»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate