Revista care te menține sănătos

Vitamine și minerale

Cârcei? Aflaţi ce vitamine lipsesc

9 martie 2021
Share
Cârcei? Aflaţi ce vitamine lipsesc

Sigur v-aţi confruntat de multe ori cu vreun cârcel și știţi cât de neplăcută este senzația aceea de câteva secunde și uneori chiar de minute bune, care vă paralizează și provoacă o durere neplăcută. Aceasta fie dispare brusc, la fel cum a apărut, fie se diminuează lent, până încetează de tot.

Un cârcel poate surveni atât în timpul zilei, în cursul activităților uzuale, cât și noaptea, în somn. Cârceii, adică acele crampe musculare, apar în urma unor contracții bruște și involuntare ale mușchilor. Cauzele apariției lor sunt multiple, dar deseori semnalează lipsa unor vitamine și minerale importante din organism. Am pregătit, în cele ce urmează, câteva informații utile referitoare la cârcei și cum îi puteţi combate.

De ce apar cârceii?

De obicei, cârceii apar în urma unui efort fizic intens (poate efectuat fără încălzire în prealabil), ce presupune folosirea excesivă a unor mușchi neobișnuiți cu efortul, determinați de o cantitate mărită de acid lactic la nivel local, de lipsă de oxigen și glucoză la nivelul grupărilor musculare. Aceste contracții dureroase ale mușchilor pot apărea și în cazul contactului cu temperaturi scăzute, în special când aceștia sunt expuși la apa rece.

În unele cazuri, cârceii sunt implicații ale unor boli sau afecțiuni. De exemplu, ei pot apărea la un pacient care are tetanos sau care are probleme cu rinichii, cu glanda tiroidă sau cu ficatul, dar de cele mai multe ori se întâmplă să fie și cauze ale unei circulații deficitare a sângelui. De aceea, o circulație sangvină deficitară la nivelul picioarelor, care duce la insuficiență venoasă sau alte afecțiuni de acest tip, va atrage și apariția inopinată a cârceilor. Aceștia pot surveni și când au loc accidentări sau chiar când staţi într-o poziție nefirească, pentru mai mult timp. Și deshidratarea poate atrage cârceii, deci este important să vă hidrataţi corespunzător. Pe de altă parte, afectarea anumitor nervi de-a lungul coloanei vertebrale poate genera astfel de crampe musculare.

Administrarea de medicamente, precum diureticele, pilulele contraceptive sau steroizii pot fi cauze ale apariţiei cârceilor. În cazuri extreme, cârceii pot apărea după intoxicarea cu substanțe deosebit de periculoase, precum mercurul.

Aflaţi ce vitamine vă lipsesc dacă suferiţi frecvent de cârcei

Cârceii sunt și mesageri ai unor carențe de vitamine sau minerale din organism. De exemplu, la femeile însărcinate, aceștia apar foarte des, din cauza insuficienței de calciu și de magneziu caracteristică ultimilor luni de sarcină. Așadar, lipsa de magneziu, potasiu și calciu poate genera cârcei.

Mai mult decât atât, deficitul de vitamina E și vitaminele B1, B5 și B6 va genera și acesta cârcei.

Prin urmare, cel mai indicat ar fi să alegeţi să suplimentaţi aceste vitamine și minerale ce lipsesc din organism pentru a preveni apariția cârceilor. De asemenea, puteţi consuma alimente bogate în aceste substanțe (banane, struguri, morcovi, curmale, caise, stafide, broccoli, cartofi, roșii, carne, peşte, nuci, legume și zarzavaturi verzi, ciocolată neagră cu minimum 75% cacao etc.), dar este indicat să beţi suficient de multă apă zilnic, pentru a împiedica pierderea mineralelor din organism. În plus, trebuie să vă încălziţi întotdeauna înainte de fiecare activitate sportivă, pentru a evita suprasolicitarea mușchilor și apariția crampelor musculare.

Naturalis CârcelRelax comprimate şi cremă: remediu anticârcei

Pentru a veni în ajutorul persoanelor care se confruntă des cu cârceii, Naturalis propune mai multe remedii împotriva cârceilor, menite să diminueze disconfortul creat de aceștia. Unul dintre ele este sub formă de comprimate, ce ajută la menținerea sănătății mușchilor și la prevenirea crampelor musculare, iar celălalt are acțiune topică rapidă, fiind o cremă remediu anticârcei, ce se aplică prin masaj local. Acestea vin în formule complexe și special concepute pentru a combate cârceii.

Cum vă ajută Naturalis CârcelRelax comprimate?

Dacă vă confruntaţi adesea cu neplăcerile cauzate de cârcei, atunci puteţi apela cu încredere la Naturalis CârcelRelax comprimate, care este un supliment alimentar ce conține o combinație de potasiu, magneziu și vitaminele B6 și E. Astfel, prin acțiunea sa, potasiul va ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale normale, precum și la funcționarea propice a sistemelor nervos și muscular. Este bine cunoscut faptul că organismul are nevoie de potasiu, acesta având un rol deosebit în reglarea conținutului de apă, participând activ atât în activitatea musculaturii, cât și în reglarea tensiunii arteriale. Pe de altă parte, magneziul are un efect bine cunoscut în reducerea oboselii și extenuării, contribuind la echilibrul electrolitic și la metabolismul energetic normal, ajutând la funcționarea normală a sistemelor nervos, muscular și osos. În plus, vitamina B6 este de referință când vorbim despre metabolismul normal al proteinelor și al glicogenilor, având de asemenea un efect revigorant, reducând oboseala. Vitamina E protejează celulele împotriva stresului oxidativ și susține buna funcționare a sistemului circulator.

Cum vă ajută Naturalis CârcelRelax cremă?

Acest remediu sub formă de cremă împotriva cârceilor are un efect benefic asupra funcționării normale a sistemului muscular, fiind o alternativă topică la băile cu sare Epsom, un compus mineral natural pur, de magneziu și sulfat. O puteţi folosi atât pentru masaj, după activități sportive sau fizice intense, dar vă ajută rapid și în cazul unei tensiuni musculare. Naturalis CârcelRelax cremă ajută la diminuarea cârceilor și a crampelor musculare, prin stimularea sângelui la nivel local. Formula sa specială constă în 1.500 mg de sulfat de magneziu pur, de înaltă calitate per 100 g de cremă, fiind îmbunătățită cu mentol și ulei de eucalipt ce oferă o senzație de prospețime, confort și relaxare.

Dacă vreţi să uitați de cârcei, bucuraţi-vă de acțiunea suplimentelor de la Naturalis CârcelRelax!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.