Revista care te menține sănătos

Vitamine și minerale

Avantajele comprimatelor efervescente

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
30 iunie 2023
Share
Avantajele comprimatelor efervescente

Suplimentele efervescente permit administrarea unei doze mai mari de ingrediente intr-o singura priza. In comparatie cu capsulele, tabletele si comprimatele, suplimentele efervescente au mai multe avantaje pentru organism.

Spectaculoase si mai gustoase decat suratele lor comprimatele, suplimentele efervescente prezinta si alte avantaje in comparatie cu ele. Asa ca nu trebuie sa ne mire ca au devenit din ce in ce mai populare. De altfel, pentru a beneficia de o parte dintre aceste atuuri, tot mai multe medicamente apar si sub forma de tableta efervescenta. Iata cateva dintre avantajele administrarii suplimentelor sub forma efervescenta.

Absorbtie mai buna si mai rapida

Tabletele efervescente, administrate cu apa sau sucuri de fructe, au un gust mai bun. Acest lucru este datorat prezentei acizilor organici fructati din tablete. In cazul celor conventionale, ingredientele sunt dizolvate lent in stomac, ceea ce impiedica sau reduce absorbtia. Cele efervescente sunt dizolvate intr-un lichid si, astfel, absorbtia este accelerata, completa si uniforma. Efervescentele contin dioxid de carbon, substanta care le ofera proprietatea de a fi efervescente. Insa, dioxidul de carbon are si alte proprietati. Acesta faciliteaza absorbtia, crescand permeabilitatea nutrientilor, ceea garanteaza ca primim doza optima de vitamine si minerale.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Calciu Magneziu Zinc şi Vitamina D Naturalis; un supliment alimentar sub formă de comprimate efervescente, recomandat pentru deficienţele de calciu, magneziu, zinc şi vitamina D.

Compatibilitate optima

Dupa inghitire, tabletele conventionale sau capsulele sunt transportate catre stomac, unde sunt dizolvate gradual. Acest timp variaza de la persoana la persoana, in functie de anumiti factori anatomici si fiziologici. In cazul unei perioade mai lungi, formele solide se pot dizolva doar partial, iar acest lucru poate cauza iritatia mucoaselor. In cazul efervescentelor, ingredientele sunt distribuite uniform. De asemenea, este foarte putin probabil sa existe riscul de subdozaj sau supradozaj, ceea ce inseamna ca pot fi administrate cu usurinta, de catre oricine.

Mentin hidratarea

In cazul adultilor, consumul de lichide ar trebui sa fie de doi litri pe zi. Tabletele efervescente ofera valoarea nutritionala corecta, dar mentin si o hidratare optima. Acest lucru este un avantaj mare, in special daca faceti exercitii fizice intense, aveti diaree sau febra, situatii care duc la deshidratare. Administrarea comprimatelor efervescente se face, de cele mai multe ori, cu un pahar mare de apa. In plus, gustul este dulce, de regula, ceea ce va face sa consumati si mai multa apa.

Cand luam suplimentele: inainte, intre sau dupa mese?

avantaje vitamine efervescente

Un plus in cazul dificultatilor la inghitire

Exista multe situatii in care inghitirea unei pastile reprezinta o reala problema. Tulburarile de deglutitie apar in special la varstnicii cu afectiuni cronice (accident vascular cerebral, boala Parkinson, paralizie etc.), dar si la copiii mici. Tabletele efervescente reprezinta o optiune mai buna in aceste cazuri.

Sunt usor de administrat si contin doza exacta

Tabletele efervescente pot fi dizolvate simplu intr-un pahar cu apa sau suc de fructe si administrate. Acesta este un avantaj important in cazul persoanelor care trebuie sa dizolve medicamente sub forma de pudra sau granule. Granulele si pudra trebuie masurate inainte, apoi amestecate bine inainte de consum. Insa, in cazul tabletelor efervescente, doza este standard, iar cantitatea de lichid este variabila, avand libertatea de a ajusta gustul in functie de preferinte, fara a pune in pericol eficacitatea tratamentului.

Nutrienti mai activi

Pe langa ingredientele active, tabletele, comprimatele mai contin si alte substante. Acest lucru inseamna ca exista mai putine ingrediente active intr-o singura unitate. Pe cand tabletele efervescente nu necesita adaugarea altor substante, ceea ce va poate oferi o cantitate mai mare de vitamine si minerale.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.