Revista care te menține sănătos

Nutriție

Alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Cu ce le putem înlocui?

Dora Chelariu; sursa: healthline.com
18 august 2021
Share
Exclusiv online
Alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Cu ce le putem înlocui?

Există doi principali vinovaţi care accelerează procesul de îmbătrânire: expunerea neprotejată la soare şi anumite alimente, respectiv cele procesate, care combină grăsimile nesănătoase sau proteinele cu zahărul.

Cu toate că îmbătrânirea nu este un proces pe care îl putem controla în totalitate, folosirea protecţiei solare pe tot parcursul anului şi adoptarea unei diete echilibrate ne ajută să arătăm şi să ne simţim bine atât în interior, cât şi la exterior.

Anumite alimente pot afecta producţia de colagen, responsbilă de aspectul pielii. Nu orice schimbare în alimentaţie va ajută să scăpaţi de problemele pielii, însă o dietă sănătoasă, care limitează consumul de produse procesate, poate fi benefică şi pentru piele.

Colagenul: de ce avem nevoie de el

Alimente care accelerează procesul de îmbătrânire

Iată care sunt aceste alimente care accelerează procesul de îmbătrânire şi cu ce pot fi ele înlocuite:

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena produsele Rilastil din gama pentru îngrijire corporală, recomandate pentru menţinerea elasticităţii pielii şi hidratarea acesteia.

Alege-ţi cartofii dulci în locul cartofilor prăjiţi

Cartofii prăjiţi sunt uşor de pregătit şi, trebuie să recunoaştem, delicioşi. Procesul de prăjire la temperaturi înalte însă eliberează radicali liberi, care afectează ţesuturile pielii la nivel celular. Expunerea la aceşti radicali liberi accelerează îmbătrânirea prematură, din cauza unui proces care afectează ADN-ul pielii, slăbindu-i elasticitatea.

Mai mult, consumul excesiv de sare poate duce la deshidratare, lăsând pielea mai predispusă la apariţia ridurilor.

Pentru o piele frumoasă şi sănătoasă, cartofii prăjiţi pot fi înlocuiţi cu cartofii dulci la cuptor, bogaţi în cupru, component care stimulează producţia de colagen şi care are proprietăţi anti-îmbătrânire. 

Renunţăm la zahăr pentru miere sau fructe

Unele studii indică faptul că un consum excesiv de zahăr favorizează apariţia acneei şi accelerează îmbătrânirea pielii.

Producţia de colagen este afectată, iar pielea nu se mai poate reface atât de repede, dacă în dieta noastră se regăsesc prea multe alimente bogate în zahăr.

Pofta de dulce poate fi satisfăcută cu miere, fructe sau ciocolată neagră, cu un conţinut de cel puţin 70% cacao.

8 beneficii pe care vitamina A le aduce pielii

Înlocuim mezelurile cu carnea slabă

Mezelurile sunt bogate în sodiu şi grăsimi saturate, care favorizează inflamaţia, deshidratează pielea şi afectează producţia de colagen.

Le putem înlocui cu ouă, proteine vegetale sau carne slabă, precum pui sau curcan. Acestea sunt bogate în aminoacizi esenţiali, benefici pentru o piele frumoasă.

Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie

Alcoolul în exces poate cauza o serie de probleme pentru piele, provocând înroşirea acesteia, din cauza creşterii presiunii în venele din zona feţei, deshidratare, umflare, pierderea colagenului sau apariţia ridurilor.

Consumul frecvent de alcool afectează nivelul de vitamina A, responsabilă de elasticitatea pielii. Se recomandă ca împreună cu o cantitate mai mare de alcool, să fie consumată şi multă apă, care ajută pielea să rămână hidratată.

Nota pentru articolul «Alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Cu ce le putem înlocui?»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.