Revista care te menține sănătos

Știri

Alimentatia bebelusilor depaseste aportul recomandat de sare

4 august 2011
Share

Un studiu cu rezultate ingrijoratoare al specialistilor britanici arata ca bebelusii pot suferi afectiuni grave la nivelul rinichilor, in urma alimentatiei bogate in sare si a lipsei de informare a parintilor.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol au realizat un studiu pe 1.200 de bebelusi in varsta de 8 luni. Rezultatele au aratat ca doar jumatate dintre acestia erau hraniti corespunzator, respectandu-se doza maxima recomandata de 400 de miligrame de sodiu sau 1 gram de sare pe zi.

Laptele si painea, principalii vinovati

Alimentele precum fasolea, painea, laptele de vaca sau sosurile sunt principalii responsabili de incetinirea procesului de functionare a rinichilor. Totodata, deschid si mai mult apetitul pentru alimentele sarate, putand deveni obiceiuri nesanatoase pana spre maturitate.

Autorii cercetarii sunt de parere ca nivelul de sare din alimentatia bebelusilor este ingrijorator si trebuie redus in mod semnificativ. Medicii mai atrag atentia ca alimentatia bebelusilor trebuie sa fie total diferita de cea a adultului si, mai ales, sa nu contina sare.

De asemenea, parintii sunt cei care trebuie sa asculte sfaturile specialistilor in ce priveste regimul micutilor, si anume sa nu mai dea copilului sa bea lapte de vaca in primele 12 luni din viata, ca aliment de baza.

Expertii le atrag atentia si producatorilor, afirmand ca este si responsabilitatea lor sa scada continutul de sare din produsele alimentare.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.mirror.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.