Revista care te menține sănătos

Alergii și intoleranțe

Alergia la lapte, combatuta prin consum dozat

14 septembrie 2009
Share

Copiii care prezinta o forma de alergie la lapte pot trece peste aceasta problema doar in cazul in care consuma inca din copilarie cantitati progresive de lactate. Concluzia apartine unui studiu realizat in anul 2008 de cercetatorii de la Centrul pentru copii “Johns Hopkins” din Baltimore. Cercetarea s-a realizat pe un esantion format din 18 copii cu varste intre 6 si 16 ani, care prezentau intoleranta severa la lactoza.

La 17 luni de la inceperea studiului 6 dintre copii nu prezentau reactii adverse la consumul de lapte, iar 7 dintre ei prezentau simptome usoare: mancarimi la nivelul cavitatii bucale, stranut sau dureri de stomac.
Cu alte cuvinte, cheia pentru a tine departe acest tip de alergie este consumul regulat de produse din lapte. Exista cazuri in care dupa ce se renunta la aceste alimente in dieta zilnica alergia reapare.
Alergia la lapte este una dintre cele mai comune tipuri de alergie. In cazul acestor pacienti sistemul imunitar respinge proteinele aflate in lapte si provoaca simptome in cascada: stranut, tuse, mancarimi, umflarea corpului, stari de voma etc. In cazurile grave poate duce chiar la deces, prin instalarea crizei anafilactice.

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.