Revista care te mentine sanatos

Stiri

A fost descoperita molecula implicata in evolutia cancerului de san

5 iulie 2011
Share

Cele mai multe cazuri de deces in randul persoanelor care sufera de cancer mamar nu au neaparat drept cauza tumora, ci mai degraba extinderea celulelor canceroase in alte parti ale corpului, proces numit si metastaza. Prin concentrarea doar asupra zonelor afectate, expertii de la Colegiul de Medicina „Albert Einstein” din New York au putut identifica molecula care stimuleaza acest proces de extindere a tumorii.

Astfel, s-a demonstrat ca, atunci cand celulele canceroase ajung la nivelul plamanilor, acestea secreta CCL 2, molecule numite chemokine, care atrag celule ale sistemului imunitar, monocite si macrofage, cele din urma fiind popular denumite globule albe, cunoscute pentru rolul lor de distrugere a particulelor nocive din organism. Aceasta recrutare continua a celulelor sanatoase duce intr-un final la slabirea capacitatii sistemului imunitar de a lupta cu factorii nocivi si, in definitiv, la extinderea tumorii. Prin aceste descoperiri se spera dezvoltarea unor potentiale terapii si modalitati de inhibare, incetinire sau stopare a raspandirii celulelor canceroase in cazurile de cancer de san.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.nature.com

Nota pentru articolul «A fost descoperita molecula implicata in evolutia cancerului de san»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate