Revista care te menține sănătos

Știri

Bacteriile lactice provenite de la albine ar putea reprezenta o alternativa la antibiotice

24 septembrie 2014
Share

Cercetatorii de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit ca un grup de bacterii lactice aflate in stomacul albinelor ar putea prezenta proprietati antimicrobiene si ar putea lupta impotriva stafilococului auriu rezistent la meticilina, precum si impotriva altor bacterii umane. Cercetatorii investigheaza proprietatile mierii naturale care contine bacteriile lactice de care aminteam mai sus, opusul celei pe care o puteti achizitiona de pe rafturile hipermarketurilor in care nu se regaseste aceasta bacterie.

 

Bacteriile lactice din miere

Specialistul Tobias Olofsson si alti specialisti au identificat un grup unic de 13 bacterii lactice in mierea proaspata aflata in stomacul albinelor. Aceste bacterii lactice sunt implicate in producerea mierii si contin compusi antimicrobieni. In urma testelor, acestia au descoperit ca bacteriile lactice s-au dovedit a fi eficiente impotriva stafilococului auriu meticilino- rezistent, precum si impotriva altor agenti patogeni care pot cauza infectii serioase in randul persoanelor cu un sistem imunitar scazut. Expertii sustin ca este vorba despre un spectru larg de substante produse de catre bacteriile lactice care conduc la aceste rezultate. Pe de alta parte, antibioticele contin o singura substanta activa, eficienta impotriva unui spectru ingust de bacterii. In acest moment, cercetatorii analizeaza daca aceste bacterii lactice ar putea reprezenta o alternativa la antibiotice.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.