Revista care te menține sănătos

Știri

Un test de sange ne spune daca vom ajunge la 100 de ani

31 ianuarie 2012
Share

Oamenii de stiinta lucreaza la realizarea unui test de sange care va permite identificarea persoanelor care vor atinge varsta de 100 de ani. Dupa ce au examinat un grup de 800 persoane cu o medie de varsta de 104 ani, cercetatorii au identificat 281 de markeri genetici asociati cu longevitatea, comparand apoi genele acestora cu un grup de persoane din toate grupele de varsta.

Multe dintre persoanele peste 100 de ani care au fost studiate atinsesera aceasta varsta in ciuda unui stil de viata nesanatos. De aceea, cercetatorii de la Boston School of Medicine au ajuns la concluzia ca genele respective au un efect mai puternic asupra longevitatii chiar si daca stilul de viata era unul nesanatos.

Folosind doar datele genetice, cercetatorii au prezis cu o acuratete de 71% persoanele din grup care au atins varsta de 102 ani si cu o acuratete de 85% pe cele care au atins varsta de 105 ani. Inca se lucreaza la test, insa oamenii de stiinta avertizeaza ca el ar putea incuraja persoanele care-l fac sa nu se preocupe la fel de mult de a duce un stil de viata sanatos.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.