Revista care te menține sănătos

Nutriție

Top 5 sfaturi pentru a evita riscul obezităţii

Elena Coroianu; Consultant: Dr. Ruxandra Plesea, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice, Ponderas Academic Hospital
17 noiembrie 2022
Share
obezitate

Indiferent dacă vorbim de obezitate sau nu, numărul kilogramelor, ca şi al anilor, reprezintă un subiect tabu pentru multă lume, dar dacă există o problemă, aceasta se va vedea cu ochiul liber. În era tehnologiei şi a informaţiei, găsiţi la tot pasul sfaturi şi retete-minune care promit să vă asigure silueta de vis. Însă cum triaţi informaţia?

După o dietă foarte restrictivă, pofta pentru dulciuri este de necontrolat, de obicei. De vină este chiar instinctul de conservare al organismului, care vă ordonă să readuceţi rapid caloriile „restante”. În scurt timp, vă veţi întoarce la greutatea de dinainte de dietă, însă cu ceva în plus! Cu fiecare astfel de încercare nerezonabilă, nu veţi face decât să creşteţi riscul pentru obezitate prin tulburările metabolice pe care le induceţi apelând la cură de slăbire „fulger”.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ApetitSlim; care susţine procesul de slabire şi ajută la controlarea apetitului.

Top 5 sfaturi pentru a scăpa de obezitate

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, în mod sănătos şi cu rezultate de durată, iată ce aveţi de făcut:

1. Faceţi sport

Dacă sunteţi predispus la acumularea de kilograme în plus cu uşurinţă, acordaţi importanţă mişcării fizice în mod regulat. Sportul este jumătate din planul de reuşită în lupta cu obezitatea. Construind o masă musculară bună cu ajutorul mişcării, veţi fi capabil să ardeţi mai multe calorii atât în timpul activităţii fizice, cât şi în repaus. Muşchii vor „lucra” pentru dumneavoastră zi şi noapte.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar KiloSlim Gold; special conceput pentru a sprijini organismul în timpul procesului de slăbire.

2. Mâncaţi legume

Mai precis, jumătate din volumul de mâncare pe care îl consumaţi la o masă, intr-o zi sau într-o săptămână, într-un an, trebuie să fie reprezentat de legume. În acest mod, aveţi un aport caloric foarte bine echilibrat şi, în plus, beneficiaţi de toţi micronutrienţii, fitochimicalele şi fibrele alimentare din legume. Şi acestea sunt importante în prevenirea obezităţii.

Afectiuni asociate cu obezitatea

zahăr obezitate

3. Nu consumaţi lichide îndulcite

Sucurile din comerţ, ceaiurile frecvente cu mult zahăr, cafeaua cu zahăr plus toppinguri cu frişca şi siropuri dulci înseamnă deja exces de calorii goale pe care organismul le va acumula. O sticlă de suc consumată zilnic aduce într-un an 9 kg! Vă puteţi hidrata cu apă plată, ceaiuri de plante neîndulcite, mai ales pe timp de vară şi în timpul antrenamentelor sportive, când aveţi nevoie de mai mulţi litri de lichide.

4. Fiţi atent la zahărul ascuns din semipreparate

Ce au în comun conservele de peşte în sos marinat, ketchupul, iaurturile cu fructe, cerealele pentru mic dejun, pâinea, castraveciorii muraţi, salamurile? Ei bine… toate conţin şi zahar. Motivele prezenţei sale chiar şi în produsele care nu sunt „dulciuri” este că zahărul este un bun conservant. În plus, consumatorii vor prefera mereu o variantă „mai dulce” a acestor produse fără să conştientizeze că, de fapt, mănâncă şi îndulcitori. Citiţi cu atenţie etichetele şi renuntaţi întotdeauna la produsele cu zahăr adăugat, se găsesc şi variante „corecte“!

5. Nu urmaţi diete de slăbire foarte restrictive

Uneori, această bună intenţie, menită să vă ferească de obezitate, poate sfârşi prost. Pentru a pierde câteva kilograme în plus nu este nevoie să apelaţi la „cura cu varză” sau la „cura cu nimic“ timp de o săptămână. Este suficient să eliminaţi dulciurile, sucurile, fast food-ul şi rezultatul va apărea.

Aşadar… aveţi răbdare, informaţi-vă, planificaţi pe termen lung şi respectaţi-vă corpul! Vă va fi recunoscător mulţi ani de aici înainte.

Nota pentru articolul «Top 5 sfaturi pentru a evita riscul obezităţii»:4.50/ 5 (10 voturi)

1 comentariu pentru articolul “Top 5 sfaturi pentru a evita riscul obezităţii”

  1. C**i** **z**c**c spune:

    „Asadar… aveti rabdare, informati-va, planificati pe termen lung si respectati-va corpul!” Asta mi se pare cel mai responsabil sfat pentru toti cei care vor sa slabeasca. Nu cred in cure de slabire miraculoase, nici in „hapuri” care te slabesc, nici macar in „maratoane” la salile de fitnes. Nu cred in cure de slabire general valabile. Am citit undeva un interviu cu doctorul Copaescu (de altfe, din cate stiu doamna doctor Plesea e din echipa lui de la Ponderas, si mai e o nutritionista foarte buna la ei, Alice Dumitrache) in care spunea ca nici macar operatiile de slabire nu sunt general valabile si felul lor se hotaraste de-abia dupa un intreg protocol la care este supus cel care vrea sa slabeasca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate