Stiri

Termografia, investigatie ce depisteaza peste 150 de afectiuni

joi, 16 februarie 2012
Share

O noua metoda de diagnosticare isi face usor loc pe piata medicala. Este vorba de termografie, o investigatie neiradianta care poate depista aproximativ 150 de afectiuni, de la cele benigne pana la bolile maligne.

Termografia medicala este o ramura a imagisticii care foloseste metoda scanarii in infrarosu a corpului uman. Termograful se bazeaza pe principiul conform caruia un obiect care are o anumita temperatura va emite radiatie infrarosie. Ca urmare a scanarii corpului, se va obtine o imagine ce contine zone de culoare diferita, in functie de caldura fiecarei zone in parte. Prin interpretarea acestei imagini, medicul specialist poate pune un diagnostic precis. De asemenea, se poate urmari evolutia unui tratament de recuperare prin compararea in timp a termogramelor efectuate.

Ideala in cazul gravidelor

Iata si alte cateva avantaje ale termografiei: nu iradiaza, spre deosebire de celelalte metode (radiografia, RMN sau Tomografia computerizata – CT), se poate aplica la orice varsta si in orice situatie (inclusiv la gravide), se poate repeta ori de cate ori este nevoie, ajuta atat la diagnosticare, cat si in tratament. De asemenea, „vede” pericolul inainte de a se dezvolta boala, poate stabili numarul de sedinte necesare unui anumit tratament, ofera precizie, urmareste efectul tratamentului asupra organismului si este mai ieftina decat celelalte metode imagistice.

Cristina Ionescu

tonica
2017-05-10T17:59:01+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc