Revista care te menține sănătos

Știri

Semne ale suprasolicitarii la locul de munca

11 ianuarie 2012
Share

Cei mai multi oameni sunt extrem de solicitati la locul de munca, iar efectele stresului nu pot fi intelese decat in momentul in care o persoana se confrunta cu grave probleme de sanatate. Simptomele oboselii, ale suprasolicitarii sunt foarte usor de trecut cu vederea insa, daca ati avut o activitate intensa in ultimul timp, trebuie sa identificati semnalele transmise de corp.

Va prezentam cateva modalitati simple prin care va puteti da seama daca sunteti sau nu suprasolicitati:

Insomnia este primul semn al stresului si asta se intampla pentru ca fie va faceti planuri pentru urmatoarea zi de lucru, fie sunteti ingrijorati ca nu ati terminat treaba din ziua respectiva.

Pierderile de memorie. Veti observa ca suprasolicitarea duce la pierderi de memorie. Acesta este un semnal pe care creierul il da in momentul in care nu mai poate face fata.

Problemele digestive. Cand munciti fara a face pauze, intregul organism se poate deregla si nu veti mai fi capabili sa digerati tot ceea ce mancati. Nici macar felurile de mancare preferate nu va vor mai surade.

Lipsa apetitului sexual. Prin intermediul sexului, endorfinele sunt eliberate in organism, dar din cauza oboselii si a tensiunii acumulate libidoul scade.

Tensiunea arteriala fluctuanta. Anxietatea, nervozitatea, supararea provoaca fluctuatii ale tensiunii arteriale.

Ruxandra Raica

Sursa: www.boldsky.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.