Revista care te menține sănătos

Nutriție

Superalimente pentru o piele frumoasa

27 noiembrie 2012
Share

Cunoastem foarte multe lucruri despre alimentele care lupta cu succes impotriva colesterolului, despre cele impotriva hipertensiunii sau despre cele pe care ar trebui sa le consumam pentru a nu suferi de diabet. Mai putine lucruri stim insa despre alimentele care ne hranesc pielea din interior, care ii redau stralucirea. Ingrijirea pielii nu trebuie sa lipseasca din ritualul zilnic de infrumusetare, dar o atentie deosebita trebuie sa oferiti si dietei.

Daca nu ati avut ocazia sa observati pana acum, natura este baza pielii frumoase, in timp ce produsele cosmetice ii vin in ajutor. Iata cateva alimente care pot face adevarate minuni pentru piele.

 

Fructele de mare – beneficii multiple pentru piele

Asa cum am mentionat, cosmeticele nu sunt suficiente pentru a intretine sanatatea si frumusetea pielii. Avem tendinta, de foarte multe ori, sa uitam de importanta alimentatiei, desi vrem sa conservam pentru cat mai mult timp tineretea tenului, a pielii. Tocmai de aceea, fructele de mare care contin Omega-3 sunt bune atat pentru inima noastra, cat si pentru piele. Pe langa Omega-3, acidul docosahexaenoic si acidul eicosapentaenoic au o actiune crescuta impotriva radicalilor liberi, protejand peretii celulelor de posibilele atacuri si incetinind procesul de imbatranire.

Zincul si seleniul din fructele de mare contribuie, de asemenea, la frumusetea pielii. Zincul lupta impotriva problemelor precum acneea, regenerand parul si unghiile. Seleniul este un alt oligoelement cu actiune antioxidanta, incetinind imbatranirea prematura.

 

Fructele de kiwi – piele frumoasa si sanatoasa

Acestea sunt consumate mai ales iarna si sunt pline de vitamina C, continand o cantitate chiar mai mare decat portocalele. Vitamina C ajuta la mentinerea colagenului pielii, responsabil pentru fermitatea si elasticitatea ei. Prin conservarea colagenului este incetinita aparitia ridurilor. Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, femeile care consuma fructe si legume care contin vitamina C au mai putine riduri.

 

Ceaiul verde protejeaza pielea

Ceaiul verde nu este bun numai pentru ochii nostri, dar si pentru eliminarea toxinelor vinovate de tenul obosit, tern. In plus, ceaiul verde protejeaza impotriva razelor UV. Aceasta „licoare” este considerata mult mai sanatoasa decat apa, mai ales cu privire la efectele asupra pielii. Ceaiul verde este un puternic antioxidant, iar daca il veti consuma zilnic, veti primi necesarul de vitamina D si K.

 

Uleiul de masline

Criticam grasimile saturate din alimentatie deoarece prezinta anumite riscuri pentru sanatate. Cu toate acestea, in ce priveste frumusetea, privarea pielii de acesti acizi grasi nu este tocmai benefica, ducand la uscarea ei, facand-o sa semene cu „pielea de crocodil”. Acidul linoleic din uleiul de masline este o grasime „buna” care previne evaporarea apei din celulele pielii. Femeile care integreaza acidul linoleic in dieta au pielea mai putin uscata.

 

Fructele rosii – prietenii pielii

Fructele rosii, zmeura, capsunile sunt aliatii frumusetii, deoarece sunt bogate in antioxidanti si sunt cunoscute pentru proprietatile lor antiimbatranire. Fructele rosii purifica, tonifica si stimuleaza regenerarea celulara. Desi aceste fructe nu sunt de sezon, le puteti cumpara pe cele congelate si le puteti consuma la micul dejun alaturi de cereale. Rodiile sunt si ele bogate in antioxidanti, previn aparitia varicelor, prin continutul de antocianine care intaresc peretii vaselor de sange.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.