Revista care te menține sănătos

Știri

Navigatul pe internet mareste activitatea cerebrala

15 februarie 2010
Share

Cautarea informatiilor in mediul virtual are asupra creierului un efect similar celui pe care il au exerciţiile fizice asupra muschilor.

Contrar a ceea ce se credea pana acum, cercetatorii americani au demonstrat ca internautii au o activitate cerebrala mai dezvoltata decat cei care folosesc arareori mediul virtual. Un studiu publicat de curand arata ca Internetul are asupra creierului un efect similar celui pe care il au exerciţiile fizice asupra muschilor. „Ideea de baza este ca Google-ul te face mai deştept”, a declarat Gary Small, coordonatorul studiului si directorul Institutului de Neurostiinte si Comportament Uman din Los HYPERLINK „javascript:;”Angeles.
Jumatate dintre participanti foloseau Internetul in fiecare zi, pe cand ceilalti voluntari aveau cunostinte minime sau nu stiau nimic despre mediul virtual. Cand voluntarilor li s-a cerut sa caute insa pe Internet informatii legate de beneficiile consumului de ciocolata sau de cele mai bune oferte turistice spre Galapagos, oamenii de stiinta au inregistrat in cazul persoanelor cunoscatoare intr-ale mediului virtual o activitate cerebrala de doua ori mai intensa in regiunile frontala, temporala şi cea a cortexului cingulat decat cea intalnita la ceilalti participanti la studiu.

Mai multe…. POPULAR SCIENCE

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.