Revista care te menține sănătos

Medicină alternativă

SPA medical: la moda, dar atentie la riscuri!

12 aprilie 2012
Share

Un SPA medical este un hibrid intre o clinica medicala si un centru SPA de zi, care functioneaza de obicei sub supravegherea medicilor specialisti. Aceste SPA-uri ofera o gama variata de produse si servicii, precum tratarea petelor maronii, a capilarelor sparte sau a rosetii, probleme care nu pot fi tratate intr-un SPA obisnuit. In plus, calcand pragul unui astfel de salon, veti putea beneficia de tratamente cu laser, peeling chimic, microdermabraziune, injectii cu botox sau reintinerirea pielii.

Pe langa toate acestea, astfel de centre ofera servicii de relaxare, tratamente corporale, masaj, acupunctura, consiliere nutritionala, fizioterapie etc. Beneficiile unui astfel de SPA cu siguranta exista, insa trebuie sa acordati o importanta sporita si sa va informati asa cum se cuvine inainte de a calca pragul unui centru de acest tip.

Alegeti SPA-ul potrivit!

Un astfel de concept se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor, atat persoanelor tinere, cat si celor mature, si ofera solutii profesioniste prin consiliere medicala, tratamentele fiind de obicei personalizate. Uneori insa, aparatura cu care este dotat un SPA medical poate produce diferite leziuni si, tocmai de aceea, este nevoie de un specialist in domeniu. Asadar, inainte de a va pune in pericol sanatatea, asigurati-va ca detineti cateva informatii de baza despre centrul la ale carui servicii veti apela.

  • Cine detine si opereaza in cadrul SPA-ului?

Exista posibilitatea ca un medic sa-si imprumute numele unui SPA medical, fara a avea insa nicio legatura cu centrul. Tocmai de aceea, informati-va asupra acestui aspect. E bine de stiut cine este detinatorul acestuia, daca este sau nu de meserie medic, daca supravegheaza indeaproape serviciile oferite si, mai ales, daca este la dispozitia dumneavoastra. Acesta este un lucru foarte important, mai ales in cazul vreunui accident!

  • Cine va efectua procedurile?

Persoana care va efectua procedura pentru care ati platit trebuie sa fie foarte bine pregatita, sa aiba acreditare in domeniu si experienta. In cazul indepartarii parului cu ajutorul laserului, tehnica ce necesita multa atentie, pentru ca urmarile pot fi grave, de preferat ar fi ca persoana sa fie medic dermatolog. Inainte cereti fotografii cu persoane care au mai apelat la serviciul respectiv. Referintele sunt o practica des utilizata.

  • Ce fel de echipament se foloseste?

Aparatura trebuie sa fie noua, asa ca interesati-va inainte cu ajutorul internetului care sunt cele mai noi aparate in domeniu. De exemplu, pretul unui tratament de reintinerire a pielii este destul de piperat, deoarece aparatura utilizata este una scumpa. Daca pretul este prea mic, trebuie sa va puneti intotdeauna un semn de intrebare. Inaintea oricarui tratament este bine sa consultati un medic, pentru a va asigura ca nu exista probleme de sanatate care pot creste anumite riscuri in timpul procedurii.

  • De cate sedinte este nevoie pentru a obtine rezultate satisfacatoare?

Desi la aceasta intrebare raspunsul este greu de obtinut, totusi ar trebui sa vi se specifice cu aproximatie numarul de sedinte necesar pentru a se observa rezultatele. De asemenea, exista anumite proceduri care, dupa incheierea tratamentului, mai trebuie repetate cu o anumita frecventa.

Cel mai indicat este sa identificati ceea ce va deranjeaza, sa faceti cercetari in ceea ce priveste SPA-ul la care veti apela, pentru ca este important sa stiti care este cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

Ruxandra Raica

Sursa: www.about.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.