Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Scapati de greturile matinale cu remedii naturale

12 noiembrie 2014
Share

9 din 10 femei gravide sufera de greturi matinale. Vestea buna este ca acestea nu se intalnesc pe toata durata sarcinii, fiind specifice doar primului trimestru. Vestea si mai buna este ca pot fi diminuate cu ajutorul remediilor naturale.

Desi acestea sunt foarte eficiente in combaterea greturilor, nu va sfatuim sa apelati la ele fara acordul medicului. Sa aflam, asadar, care sunt remediile naturale care combat eficient greturile matinale.

 

 

Beti ceaiuri!

Nimic nu calmeaza mai bine greturile matinale decat ceaiul de ghimbir. Acesta se administreaza sub forma de decoct, preparat astfel: se fierb 30 g radacina uscata de ghimbir intr-o cana de apa timp de 15-20 de minute, dupa care se strecoara si se bea.

Foarte eficiente in greturile matinale sunt si ceaiurile de musetel si menta. Se infuzeaza 1-2 linguri de planta uscata intr-o cana cu apa pentru 5 minute, dupa care ceaiul se poate consuma. Totusi, ceaiul de menta nu este recomandat persoanelor care se confrunta cu arsuri la stomac.

 

Consumati condimente!

Ghimbirul, anasonul si feniculul fac minuni impotriva greturilor matinale. Viitoarele mamici aflate in primul trimestru de sarcina pot scapa de greturi mestecand seminte de anason sau de fenicul sau apeland la bomboane de ghimbir. Acestea din urma pot fi procurate din comert sau pot fi pregatite acasa din urmatoarele ingrediente: 250 g fulgi de ovaz, 4 mere rase, o lingurita ghimbir ras. Acestea se introduc in blender, iar compozitia rezultata se amesteca cu 2 linguri ulei de cocos si se formeaza bomboanele, care se vor tavali prin fulgi de cocos.

 

Administrati-va vitamina B6!

Studiile sustin ca 25 mg de vitamina B6 luata de 3 ori pe zi (deci 75 mg de vitamina B6 per total) timp de 3 zile au capacitatea de a diminua greturile matinale si varsaturile. De fapt, specialistii au asociat aparitia greturilor in timpul sarcinii cu deficitul de vitamina B6. De aceea, pentru a nu ajunge in situatia in care va trebui sa luati vitamina B6 (pentru a carei administrare oricum veti avea nevoie de acordul medicului curant), incercati sa preveniti aceasta carenta consumand alimente bogate in aceasta vitamina: paine si cereale integrale, soia, banane, lapte, cartofi, alune.

 

Beti suficienta apa!

Apa este cel mai bun medicament din toate timpurile. S-a demonstrat ca femeile insarcinate care beau un pahar de apa la fiecare ora se confrunta mult mai rar cu greturi matinale. Acestora le este recomandat sa bea cate un pahar cu apa ori de cate ori se trezesc noaptea pentru a merge la toaleta, pentru a nu incepe ziua care urmeaza cu greturi. Pentru a fi sigure ca beti suficienta apa, observati culoarea urinei: daca este aproape transparenta si clara inseamna ca ati baut suficienta apa. In schimb, daca este inchisa la culoare, tulbure sau degaja un miros puternic, cu siguranta cantitatea de apa bauta nu a fost suficienta.

 

Consumati citrice sub orice forma!

Mirositul unei felii de lamaie va poate scapa de greturi matinale. Acelasi efect il au un pahar cu apa in care ati adaugat suc de lamaie sau clasica limonada. De asemenea, puteti adauga in ceaiul pe care obisnuiti sa-l beti o felie de grepfrut, de portocala sau de mandarina. Sau, pur si simplu, consumati citricele ca atare atunci cand greturile va dau batai de cap.

 

Preveniti instalarea senzatiei de foame!

Puteti preveni aparitia greturilor mancand ceva imediat ce v-ati trezit. In acest scop, de seara puneti-va pe noptiera cativa biscuiti sarati sau covrigei uscati. Mancati de mai multe ori de-a lungul zilei, in cantitati mici. Stomacul tolereaza mult mai bine cantitatile mici de mancare decat cele mari, iar digestia se realizeaza usor. Luati gustari usoare la interval de cel mult 2 ore. De asemenea, evitati alimentele prajite, care contribuie din plin la greturile matinale din cauza faptului ca se digera greu, ramanand mult timp in stomac.

 

Evitati factorii declansatori!

Scapati de greturile matinale cu remedii naturaleDaca faceti parte din categoria doamnelor care, in perioada sarcinii, sunt foarte sensibile la mirosuri, indiferent de natura lor, sfatul nostru este sa va tineti cat mai departe de acestea. Stati in spatii bine aerate, in care nu patrund nici mirosurile de la bucatarie, nici fumul de tigara si renuntati sa va mai dati cu parfumuri. De asemenea, nu este nicio rusine sa le cereti si persoanelor cu care intrati in contact – prieteni, sot, parinti, socri – sa apeleze pentru o perioada la parfumuri ceva mai discrete.

 

Oana Anghel

Sursa: readersdigest.ca

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.