Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Sărurile de rehidratare: administrare și beneficii

30 iunie 2022
Share
Sărurile de rehidratare: administrare și beneficii

Sărurile de rehidratare: administrare și beneficii

Vara, din cauza temperaturilor ridicate transpirăm mai des și astfel, pierdem mai multă apă și electroliți din organism. Drept urmare, pentru a ne menține organismul în formă, trebuie să ne hidratăm mai des. Bineînțeles că cea mai bună sursă de hidratare rămâne apa, însă ce te faci când aceasta nu este îndeajuns?

Mai există două posibilități, una intravenoasă, realizată de un cadru mecial, și una orală, cu ajutorul unor suplimente alimentare ce se dizolvă în apă și se beau, precum Rehidrafort de la Naturalis.

De asemenea, sărurile pentru rehidratare sunt destinate compensării pierderii de lichide și de electroliți din organism, cauzate de afecțiuni acute precum: diareea, vărsăturile repetate, folosirea în exces a laxativelor etc.

Dar ce sunt mai exact electroliții? Multe procese din organism funcționează pe baza unui “stimul electric”, iar de acest lucru se ocupă electroliții. Aceștia sunt: sodiul, potasiul, calciul, magneziul, fosforul, clorul etc. elemente care conduc electricitatea când sunt dizolvate în lichid și se referă la mineralele esențiale prezente în sânge, transpirație și urină.

În funcție de cantitatea de apă pierdută din organism, deshidratarea poate fi: ușoară (pierdere sub 5%), medie (pierdere între 5 și 10%) și severă (pierdere între 10 și 15%), în ultima situație recomandându-se intervenția unui specialist.

Pierderile de apă din organism

Așa cum se știe, apa reprezintă aproximativ 60% din greutatea corporală normal a unui bărbat și aproximativ 50% din cea a unei femei. Odată cu înaintarea în vârstă, femeile, în special cele supraponderale și gravidele, sunt mai predispuse la anumite dereglări care le fac să aibă o retenție de apă în organism ce nu poate fi eliminată normal, mai ales în sezonul cald.

Pe de altă parte însă, tinerii și adulții de vârstă medie, cu o greutate corporală normală, elimină cu ușurință apa din organism, și, în același timp, reușesc să suporte mai ușor deshidratarea decât copiii foarte mici. Aceștia din urmă, pot ajunge să aibă simptome febrile și să vomite, pot deveni deshidratați chiar din prima oră de la debutul bolii, situație asociată cu complicații severe.

Pierderile de apă din organism sunt normale sau pot fi simptome ale unor boli și se produc pe mai multe căi: prin urinare, scaune și diaree, transpirație și vărsături. Cum spuneam, acestea pot apărea din cauza anumitor boli, dar și atunci când temperaturile sunt foarte ridicate sau vremea este umedă și când persoana nu se hidratează suficient cu apă. Totodată, deshidratarea poate apărea atunci când se administrează un tratament care crește cantitatea de urină eliminată.

saruri rehidratare, hidratare, surse electroliti, pierdere lichide, minerale esentiale, rehidrafort,

Suplimentul alimentar care te ajută în caz de deshidratare

Naturalis Rehidrafort este un supliment alimentar sub formă de pulbere pentru soluție buvabilă, cu aromă plăcută de portocală. Produsul este indicat pentru stările de deshidratare severă. Pe baza unei formule echilibrate de săruri de rehidratare, Rehidrafort are rolul de a compensa pierderile de lichide și de electroliți din organism, în cazurile de diaree excesivă, vărsături repetate, efort fizic intens, pentru utilizarea în exces a laxativelor, dar și în perioadele caniculare, când transpirăm foarte mult.

Suplimentul alimentar Rehidrafort conține dextroză (3,53 g), sodiu (361 mg), potasiu (138 mg) și cloruri (496 mg), care ajută la restabilirea echilibrului electrolitic, corectând rapid stările de deshidratare. Având în compoziție elemente esențiale pentru organism, produsul corectează acidoza care apare în urma deshidratării și diareii. Naturalis Rehidrafort se poate achiziționa din farmaciile Catena.

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.