Revista care te menține sănătos

Interviu

„Sanatatea este un dar care se intretine” Maia Morgenstern

5 septembrie 2017
Share

A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” in 1985, a jucat in peste 15 filme si a devenit un reprezentativ ambasador cultural al Romaniei. Este vorba de inegalabila Maia Morgenstern, care a impresionat prin rolurile pe care le-a avut in filme precum „Patimile lui Hristos” sau „Cel mai iubit dintre pamanteni” sau interpretand-o pe Marieta, personajul din telenovela „Iubire si onoare”, difuzata de postul Acasa TV. In ciuda meseriei istovitoare, a reusit sa se mentina la fel de frumoasa si sanatoasa.

Faimoasa actrita Maia Morgenstern a acceptat sa impartaseasca cititorilor revistei Farmacia Ta gandurile si parerile despre sanatate, frumusete si avantajele sau dezavantajele celebritatii. Va invitam sa cititi un interviu in care veti descoperi, printre altele, o parte dintre secretele celebrei actrite.

Farmacia Ta: V-ati dorit dintotdeauna sa deveniti actrita?

Maia Morgenstern: Sunt o extrovertita, am simtit mereu nevoia sa strig durerea, sa impartasesc bucuria. Asta face un actor, isi impartaseste trairile. Daca asta inseamna actoria, atunci da, mi-am dorit dintotdeauna sa fiu actrita!

FT: Ce inseamna pentru Maia Morgenstern o femeie frumoasa?

MM: O femeie frumoasa este o femeie din atitudinea careia se reflecta impacarea cu sine. Din atitudinea careia se degaja acel aer de echilibru interior. A fi frumoasa nu inseamna goana dupa narcisism si, dincolo de orice machiaj, este mai importanta preocuparea pentru binele fiintei: a-ti ingriji sufletul si mintea. Respectul de sine – asta este frumusetea!

FT: Credeti ca exista un elixir al tineretii? Un secret al frumusetii vesnice?

MM: Da – respectul si iubirea de sine. A urmari, a studia si a influenta pozitiv propria evolutie. Sa-ti accepti „derapajele” si sa stii sa te „detoxifici” atunci cand este necesar.

FT: Meseria de actor presupune un program incarcat. Cum aveti grija si de sanatate?

MM: Da, am un program incarcat, insa nu-mi displace. Singura mea frustrare este ca timpul pe care il petrec cu familia nu este nelimitat, precum as dori eu. De sanatate am avut grija tot timpul, pentru ca sanatatea este un dar care se intretine. Fac zilnic minimum 45 de minute de exercitii de respiratie, am o alimentatie corespunzatoare si respect programul de somn.

FT: Ce credeti ca ne lipseste noua, romanilor, pentru a fi sanatosi?

MM: Masura. Nu doar in Romania, ci pretutindeni in lume oamenilor le lipseste simtul masurii. Uitam ca masa este un ritual, ca somnul este un ritual. Pe de alta parte, de vina este si felul in care este bombardata perceptia noastra cu tot felul de reclame la alimente sau alte produse.

FT: Ce parere aveti despre operatiile estetice?

MM: Exista fiinte profund nemultumite cu ele insele si care simt nevoia unei iluzii. Operatiile estetice spun ceva despre un om, despre psihicul si mentalitatea lui. Cred ca operatiile estetice sunt dovada lipsei increderii in sine.

FT: De regula, celebritatea vine la pachet si cu lucruri mai putin placute. In cazul dumneavoastra exista un revers al medaliei?

MM: Nu! Sunt un om liber! Sunt libera sa vorbesc cand vreau si sa tac cand vreau. Mi-e limpede ca nu pot raporta doar victorii si imi asum zonele de umbra care ar fi aparut oricum. Este foarte important insa ca triumful sa nu te ameteasca si criticile sa nu te ingenucheze. Sa nu pierzi contactul cu Pamantul.

FT: Un gand pentru cititorii revistei Farmacia Ta?

MM: Multa grija in mentinerea sanatatii. Gasiti-va rostul de a trai, motivele de bucurie ale vietii!

Maia Morgenstern a primit de curand o stea pe Aleea Celebritatilor („Walk of Fame” varianta romaneasca) din Piata Timpului, Bucuresti, prin care i se recunosc meritele aduse de-a lungul timpului teatrului si filmului. Aleea Celebritatilor este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti actori romani, in semn de apreciere a cariei acestora in cinematografie: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan si Amza Pellea (in memoriam).

Text: Vali Morarescu

Foto: Acasa TV

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.