Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Remedii care alina ochii uscati

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, apifitoterapie, gemoterapie; Medica RD Esthetic
28 martie 2022
Share
Remedii care alina ochii uscati

Sindromul ochilor uscati poate avea drept cauze fie producerea de lacrimi de calitate slaba, fie diminuarea producerii lor. Simptomele includ: mancarime, uscaciune si durere resimtita la nivelul ambilor ochi, roseata, mucus in sau in jurul ochilor, sensibilitate la lumina, ochi obositi, vedere incetosata, senzatie de corp strain.

Poluarea (poluanti chimici, praf, fum de tigara), aerul uscat (de la aparatele de climatizare), intemperiile (vant, ninsoare), alergiile, machiajul excesiv, lentilele de contact, timpul indelungat petrecut in fata calculatorului sau a televizorului, toate fac ca ochii si vederea sa aiba de suferit. Scade, uneori pana la disparitie, secretia de lacrimi, cu aparitia sindromului de ochi uscat. Se recomanda ca, in aceste conditii, sa adoptam o alimentatie care sa cuprinda multe legume si fructe de culoare verde, rosie, portocalie, peste gras (somon, sardina, macrou), uleiuri vegetale presate la rece. Intern, se pot adminstra capsule cu ulei de peste sau cu ulei de in.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar VisualMax, recomandat pentru îmbunătăţirea vederii şi menţinere sănătăţii ochilor.

Comprese si bai de ochi

Local, se pot aplica comprese pe pleoape. Se utilizeaza un decoct sau o infuzie de albastrele si silur, cu care se spala pleoapele cu un tampon steril, fara a se lasa ceaiul sa intre in ochi, dupa care se aplica comprese sterile cu ceai pe pleoape (aproximativ 15-20 de minute). Se pot clati ochii cu o infuzie de silur sau o solutie ce contine doua-trei picaturi de silur in apa fiarta si racita; cu infuzie de albastrele; sau infuzie de silur si apa de trandafiri.

Produse sterile, gata preparate

Pentru a fi siguri ca nu faceti mai mult rau decat bine, folositi solutii oculare gata preparate, sterile, ce contin galbenele, musetel, fenicul, afin, albastrele, hamamelis, craite, silur, coacaz-negru; sau picaturi oculare cu laptisor de matca, propolis; hialuronat de sodiu. Acestea au proprietati calmante, revigorante, diminueaza senzatia de uscaciune, usturime, stimuleaza secretia naturala de lacrimi. Nu uitati, orice afectiune oculara, chiar daca o considerati minora, necesita consult de specialitate la medicul oftalmolog!

Metode prin care puteti ameliora simptomele ochilor uscati

secundara

Sfatul specialistului

  • evitati contactul prelungit cu dispozitivele electronice, faceti pauze, timp in care priviti afara, pe fereastra;
  • incercati sa clipiti mai des;
  • fiecare parte a corpului are nevoie de apa pentru a ramane sanatoasa, inclusiv ochii, asa ca atentie la hidratare;
  • adoptati o alimentatie bogata in legume si fructe proaspete, fructe oleaginoase, verdeturi, seminte, uleiuri vegetale presate la rece (masline, in, canepa); consumati de doua-trei ori pe saptamana peste gras, bogat in acizi grasi Omega-3, vitamina D si antioxidanti; consumati varza, morcovi, spanac, broccoli, patrunjel, bogate in luteina si beta-caroten; mancati afine (proaspete, congelate sau suc);
  • purtati ochelari de soare. Pe langa lumina puternica, va pot proteja ochii si de vant;
  • evitati contactul suflului de aer al uscatorului de par, al aparatului de aer conditionat sau al ventilatorului cu ochii;
  • utilizati un umidificator si un filtru de aer care filtreaza praful si alte particule.
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.