Revista care te menține sănătos

Știri

Posibil tratament pentru persoanele cu glaucom

8 iunie 2012
Share

Glaucomul este a doua cauza a orbirii in lume si afecteaza 50-60 de milioane de persoane, dintre care aproximativ 7 milioane isi pierd vederea. Incidenta crescuta a acestei afectiuni a determinat numerosi oameni de stiinta sa incerce sa gaseasca metode de tratament sau de prevenire a acesteia, insa fara rezultate notabile pana in prezent.

Recent, o echipa de cercetatori francezi de la institutul de Oftalmologie Inserm a reusit sa puna bazele unei noi metode prin care animalele afectate de glaucom sa isi pastreze functia vizuala. Tratamentul experimental consta in blocarea unor receptori specifici, diminuand presiunea intraoculara si protejand astfel retina si capacitatea vizuala.

Principalii factori de risc ai glaucomului sunt: ereditatea (20-30% dintre cazuri), varsta inaintata (apare in general dupa varsta de 45 de ani), miopia si originea etnica (populatia de origine africana si asiatica este mult mai expusa). Fumatul este, de asemenea, un factor agravant care grabeste procesul de instalare a glaucomului.

Desi este inca in stadiu de experiment, primele rezultate ale acestui tratament revolutionar vor fi publicate in revista medicala PloS ONE.

Paula Rotaru

Sursa: www.lepoint.fr

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.