Revista care te menține sănătos

Știri

Insomnia creste riscul declansarii crizelor cardiace

28 octombrie 2011
Share

In urma unui studiu la care au participat 52.610 persoane, cercetatorii norvegieni au stabilit trei mari simptome ale insomniei, cu o evaluare corespunzatoare a riscului cardiac. In primul rand, este vorba de dificultatea de a adormi in fiecare seara. In cazul persoanelor care s-au confruntat cu aceasta problema timp de o luna pe parcursul studiului, riscul de producere a crizelor cardiace a crescut cu 45%.

Apoi, este vorba de dificultatea de a dormi in fiecare noapte, timp de o luna, care creste riscul de producere a unui atac de cord cu 30%. Al treilea simptom se refera la pacientul care nu se simte odihnit dupa ce se trezeste, care creste acest risc cu 27%.

Si specialistii americani au tras un semnal de alarma in 2007, in urma unor cercetari efectuate de ei in Marea Britanie, al caror rezultat a fost: diminuarea duratei somnului pentru persoanele care dorm in mod obisnuit intre sase si opt ore antreneaza si ea cresterea riscului de deces de origine cardiovasculara.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Insomnia creste riscul declansarii crizelor cardiace»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate