Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Phlogenzym, comprimate filmate gastrorezistente

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. filmate 30 mg; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Tratamentul adjuvant in: edeme si inflamatii posttraumatice; boli reumatice: reumatism abarticular, boala artrozica activata; boli inflamatorii vasculare: tromboflebita.

Doze:

Oral: in inflamatie acuta se adm. cu suficient lichid cate 2 cp. de 250 mg sau cate 1 cp. de 500 mg, dimineata, la pranz si seara, cu o ora inaintea meselor. in formele severe ale bolii doza poate fi dublata. Terapie de intretinere: se administreaza 250 mg dimineata, la pranz si seara. Rectal: cate 2 sup. de 250 mg dimineata, la pranz si seara, sau cate 1 sup. de 500 mg dimineata si la pranz. in momentul remisiei simptomelor acute doza trebuie redusa la 1 supozitor de 250 mg de trei ori pe zi pentru a preveni recidivele.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Atentionari:

Prudenta in caz de deficit de coagulare congenital (de ex. hemofilie) sau dobandit, IH avansata, IR grava care necesita dializa. inainte de interventii chirurgicale planificate trebuie avut in vedere efectul fibrinolitic. Atentionare pentru diabetici: continutul in carbohidrati pentru un comprimat corespunde la 0,015 unitati de paine. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Dozele mari pot provoca senzatie de plenitudine, flatulenta; ocazional, greata; consistenta, culoarea si mirosul scaunelor pot fi modificate. Rareori se produc reactii
Nota pentru articolul «Phlogenzym, comprimate filmate gastrorezistente»:5.00/ 5 (1 vot)