Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Nizoral, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Capsule 150 mg; cutie x 2 blist. x 10 capsule

Indicatii:

Tratamentul ulcerului duodenal si gastric benign activ, pentru o perioada  de 4-8 sapt. Terapia de intretinere in ulcerul duodenal cronic, dupa vindecarea ulcerului duodenal activ. inainte de adm. trat. trebuie exclusa posibilitatea ulceratiilor gastrice maligne. Tratamentul esofagitei diagnosticate endoscopic, inclusiv a esofagitei erozive si ulcerative si asociata cu pirozis datorat refluxului gastroesofagian pe o perioada de 12 sapt. Diminueaza pirozis-ul prezent la pacientii cu reflux gastroesofagian dupa prima zi de tratament.

Doze:

Terapeutic 300 mg/zi; profilactic 150 mg/zi. Doze in IR moderata si severa: 150 mg la 2-3 zile.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la nizatidina sau la alti antagonioti de receptori histaminici H2. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Raspunsul simptomatic la terapia cu nizatidina nu exclude existenta unei formatiuni gastrice maligne. Prudenta in IR sau IH.

Reactii adverse:

Rareori reactii de hipersensibilitate sau de soc anafilactic. Cazuri rare de leziuni hepatice colestatice si/sau la nivel hepatocelular, reversibile la incetarea trat. Ocazional anemie, urticarie, dureri de cap, ameteala si transpiratii.
Nota pentru articolul «Nizoral, comprimate»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate