Revista care te menține sănătos

Recuperare medicală

Osteopatia, eficienta impotriva durerilor de spate

10 octombrie 2011
Share

Manipularea vertebrelor cu probleme constituie una dintre cele mai bune metode de tratare a durerilor de spate. Osteopatia este indicata in special cand vine vorba de problemele lombare, dar si de sciatica, care este cauzata adesea de o hernie discala.

Reprezentantii francezi au precizat ca 100.000 de lombalgii sunt declarate anual in Franta, ca urmare a accidentelor de munca, si 2.500, ca boli profesionale.

Vizita la medicul specialist este foarte importanta

Specialistii atrag atentia asupra importantei vizitei la medic chiar de la primele semne ale disconfortului coloanei vertebrale, si asupra importantei analizelor indicate de medic pentru aflarea diagnosticului. Apoi, uneori, este nevoie doar de rabdare, in adevaratul sens al cuvântului.

„In mai mult de jumatate dintre cazuri, hernia discala si sciatica evolueaza in mod favorabil in doua sau trei luni, pe fondul repaosului si al analgezicelor”, a declarat prefosorul Philippe Vautravers, seful serviciului de Medicina Fizica si Recuperatorie a spitalului Hautepierre din Strasbourg. Tocmai din acest motiv, doar persoanele care inca au dureri dupa aceasta perioada sunt tratate in prezent.

Osteopatia, recomandata in caz de lombosciatica

Un studiu realizat in 2010 readuce in discutie masarea vertebrelor in cazul lombosciaticii. Dintre cei 40 de pacienti pe care s-a facut studiul, 60% prezentau o micsorare semnificativa a durerilor dupa douasprezece saptamani de tratament, ceea ce confirma inca o data si rezultatele studiilor anterioare. De aceea, specialistii insista sa nu se recurga la interventia chirurgicala inainte de a se practica medicina manuala, osteopatia, intrucat, in multe cazuri, aceasta din urma se poate dovedi suficienta.

Se mai pune o singura intrebare: va recidiva boala? „Dupa un episod de lombalgie sau sciatica, trebuie sa se efectueze analize riguroase pentru a afla punctele sensibile, cauzele, orice aspect de care se poate tine cont in timpul tratamentului pentru a evita orice recidiva”, estimeaza doctorul Pierre Requier, specialist in Medicina Fizica si Recuperatorie la Marseille. In plus, pe langa pozitia de la locul de munca, trebuie luata in calcul si greutatea.

Text: Cristina Ionescu

Sursa: www.lepoint.fr

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.