Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

No-spalgin, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate cu 500 mg paracetamol, 40 mg drotaverina clorhidrat si 8 mg codeina fosfat; ct.  2 blist  6 cpr.

Indicatii:

Dureri usoare si moderate; cefalee, forme acute si cronice, inclusiv cefaleea datorata oboselii, epuizarii din stresul acut.

Doze:

Adulti: 600 mg de 2 ori/zi, cps., oral. Copii (peste 2 ani): 350 mg/m2 solutie orala, de 2 ori/zi, max. 600 mg de 2 ori/zi. Pentru copiii mai mari se poate incerca administrarea capsulelor ca doza de intretinere.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, insuficienta renala sau hepatica severa, insuficienta cardiaca severa, insuficienta respiratorie, astm bronsic, tratament cu IMAO in ultimele 14 zile, deficit de G6-PD, alcoolism cronic, dependenta medicamentoasa, cefalee indusa medicamentos, copii sub 6 ani.

Atentionari:

Pentru un efect rapid, nu se recomanda administrarea concomitent cu alimente. Dupa tratamente de lunga durata, este posibila aparitia sindromului de abstinenta. Interactiuni numeroase cu alte medicamente.

Reactii adverse:

Cefalee, ameteli, somnolenta, hipotensiune arteriala, palpitatii, reactii alergice cutanate sau sistemice, agranulocitoza, trombocitopenie, greata, constipatie, leziuni toxice hepatice (in doze mari).
Nota pentru articolul «No-spalgin, comprimate»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate