Revista care te menține sănătos

Interviu

Maia Morgenstern: „Fericirea inseamna sanatate, pace si echilibru”

Coroianu Elena; foto: Antena 1
10 mai 2019
Share
  • Pe Maia Morgenstern o puteti vedea in rolul Magdei, din serialul „Fructul oprit”, in fiecare seara de miercuri, de la ora 20:00, la Antena 1. Indragita actrita a acceptat rolul Magdei pentru ca este un „personaj controversat si care emotioneaza”, dar si pentru reintalnirile artisitice pe care i le oferea serialul.

    A debutat in rolul lui Puck din „Visul unei nopti de vara”, de William Shakespeare. De atunci a jucat in peste o suta de piese pe scenele mai multor teatre din tara si de afara. Personajul cinematografic care a facut-o de neuitat in ochii publicului roman este Nela din filmul lui Lucian Pintilie, „Balanta”. Iar pe plan international, Maria din controversatul film regizat de Mel Gibson, „Patimile lui Hristos”. Iubitorii de teatru o pot admira pe Maia Morgenstern in piesele jucate la Teatrul Evreiesc de Stat (pe care il si conduce), Metropolis, Teatrul National si nu numai.
    Maia Morgenstern: „Fericirea inseamna sanatate, pace si echilibru”
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • 2

    Farmacia Ta: In ce fel ii „imbogateste bagajul” unui actor experimentat rolul Magda din serialul „Fructul oprit”?

    Maia Morgenstern: In primul rand, Magda este un personaj dinamic, cu secretele, misterele sale, cu bagajul emotional, care este cu totul si cu totul special. Apoi, intalnirea cu niste colegi formidabili, pe platourile de filmare, din generatii diferite. Tesem impreuna, sigur, pe baza unui scenariu bine stabilit, tesem in improvizatii, in lucru, tesem povesti de viata, reale, pe cat de uimitoare, pe atat de adevarate.

    De ce crezi ca a prins serialul la public?

    Cred ca acest serial este iubit, apreciat, judecat de public si este dreptul publicului de a-si gandi si de a-si judeca productiile pe care le vede, productiile de televiziune care patrund in toate casele. Oamenii privesc cu interes, uneori se identifica, alteori o poveste prezentata de serial, de serialul nostru – „Fructul oprit”, poate sa fie un ideal si, de multe ori, oamenii se regasesc in povestile spuse de personajele noastre.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • 3

    Ce-l deosebeste pe actorul de teatru de cel de film?

    Dupa parerea mea, nu sunt deosebiri atat de mari. Sunt, desigur, mijloace, modalitati tehnice prin care un actor de teatru si un actor de film ajung la implinirea rolului, dar in esenta eu nu vad asa o deosebire mare. Suntem toti in cautarea adevarului, a unei povesti emotionante, sensibile, adevarate, care sa transmita spectatorului/ telespectatorului emotiile, gandurile, mesajul nostru.

    Carmen Tanase: „Reteta pentru imunitate si revigorare: ghimbir, vitamina C si limonada cu lamaie”

     Sunt salile de teatru mai pline decat in alti ani?

    Da, salile de teatru sunt pline. A existat o perioada, pe care o cunosc foarte bine, in care salile de teatru erau goale, indiferent ce se intampla. Acum, salile de teatru se umplu cu spectatori. Oferta culturala este diversa si bogata, interesanta, se intinde pe o plaja foarte mare, ca modalitati de exprimare, ca mesaj. Nu suntem pe niciun drum al pierzaniei, dimpotriva! Si societatea, si arta ca oglinda a societatii isi urmeaza drumul ei.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • 4

    Este arta pentru oricine? Ce rol crezi ca joaca arta in viata unui om?

    Da. Cred ca arta are sens, are nivel de intelegere pentru toate categoriile de public. Dupa parerea mea, arta infrumuseteaza viata, arta te face sa te gandesti, arta iti da o noua dimensiune a spatiului, a timpului, a universalitatii.

    Adriana Trandafir: „Fericirea vine doar daca vrei sa o cunosti”

     Care este postura in care te simti cel mai bine?

    Mi-e drag sa fiu spectator, mi-e drag sa fiu actor, mi-e drag sa fiu gospodina, mi-e drag sa citesc, mi-e drag sa ascult, mi-e drag sa fiu cu copiii mei, mi-e drag sa ma gandesc la parintii mei, mi-e drag sa scriu. Am tot felul de posturi, care imi sunt dragi.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • 5

    Ce face Maia Morgenstern pentru sufletul ei, ce-i aduce cea mai mare bucurie?

    Comunicarea. Comunicarea reala, onesta. Cel mai tare ma bucur sa aflu, sa invat lucruri noi. Asta ma bucura cel mai tare.

    Spui ca esti o persoana matinala. Ai un ritual care sa-ti faca ziua mai buna?

    Miscare, gimnastica, apa cu lamaie, cafea, dar astea imi plac mie, astea imi folosesc mie. Nu cred in remedii general valabile. Ce poate sa functioneze pentru mine, ce poate sa-mi faca mie bine si placere poate altuia sa nu-i faca. Mie asta imi face bine: miscare, gimnastica, hidratare, zbenguiala in apa, parfum.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • 6


    Pe scurt, cum este Maia cand nu este in lumina reflectoarelor?

    Curioasa. Incerc sa aflu cat mai mult, incerc sa citesc, sa ma informez, sa ma educ, pentru ca procesul de invatare si educatie nu inceteaza niciodata.

    Cat suntem mostenire si cat efort personal?

    In proportie egala.

    Ce ai mostenit de la parinti si ce ai vrut musai sa invete propriii copii?

    Respectul fata de sine si fata de altii, bunavointa. Si umorul mamei mele.

    Ce inseamna fericire(a) in viziunea ta?

    Sanatate, pace, echilibru.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • 7

    Ai vreun regret?

    Da, mai multe, am tot felul de regrete. Pe unul as putea sa-l spun, pe altele nici nu ma gandesc. Regret ca nu mi-am petrecut mai mult timp alaturi de parintii mei, de familia mea, de copii, de niste oameni dragi.

    Ce inseamna pentru tine un stil de viata sanatos?

    Somn, in primul rand, un program echilibrat de somn. Sa acord suficient timp corpului, mintii sa se odihneasca, sa se relaxeze, sa doarma. Un regim echilibrat, unde nimic din ce e omenesc nu-mi e strain.

    Cand ti-e greu, de unde vine ajutorul?

    Intotdeauna am recunoscut ca imi e greu si am cerut ajutorul prietenilor din jurul meu. Am spus: „Acum imi e greu. Am nevoie sa fiu ajutata!”. Cand am facut pe grozava si pe incapatanata nu a fost bine. In fine, am cerut sprijin prietenilor, oamenilor competenti, specialistilor, atunci cand am recunoscut fata de mine ca am nevoie de ajutor.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • 8

    Ce rol crezi ca joaca gandirea pozitiva in starea de sanatate? Esti o persoana care vede doar partea plina a paharului?

    Am etape si etape. Cand mi se ineaca corabiile, sunt prapastioasa. Sunt un om, cu urcusuri, coborasuri, nu am numai o gandire pozitiva. Atunci cand lucrurile devin dramatice, ma gandesc putin si incerc sa am rabdare, incerc sa analizez cu ratiune ce se poate face, sa discern atunci cand pot sa aleg sau sa accept unele lucruri.

    Un sfat pentru cititorii nostri.

    Sa se informeze, sa se cultive, sa se adreseze specialistilor, avand in vedere ca vorbim despre o revista ce are legatura cu sanatatea, cu medicina, cu ingrijirea. Si multa, multa sanatate!
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.