Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Lasonil, unguent

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie injectabila 3,64 mg/ml (100 UI/ml); ct. x 5 pen-uri x 3 ml, sau sol. inj. 3,64 mg/ml (100 UI/ml); ct. x 5 cartuse x 3 ml; ct. x 5 fl. x 5 ml; ct. x 1 fl. x 10 ml

Indicatii:

Entorse, contuzii, hematoame, acumulari sau tumefieri la nivelul articulatiilor, cicatrice, hemoroizi, flebite sau/si tromboflebite, tromboze superficiale, varice sau ulcer varicos.

 

Doze:

Oral: 250 mg, o data pe zi. Durata tratamentului variaza, in functie de indicatie si de severitatea infectiei, intre 2-6 saptamani si pina la 6 luni. Administrarea topica: 1-2 aplicatii/zi. Durata tratamentului: 1-4 saptamani.

 

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la heparina, heparinoizi; sangerari; aplicare pe plagi deschise si procese purulente.

 

Atentionari:

Nu este insulina de ales pentru tratamentul cetoacidozei diabetice; prudenta la copii, IH sau IR, varstnici, stenoza a arterelor coronare sau a vaselor cerebrale, retinopatie proliferativa, afectiuni intercurente; simptomele de alarma ale hipoglicemiei pot fi modificate la anumite grupe de risc (pacientii la care controlul glicemiei este ameliorat marcat; la care hipoglicemia se dezvolta treptat; varstnici; cu neuropatie vegetativa; cu antecedente de diabet zaharat; cu afectiuni psihiatrice; sub tratamentul concomitent cu alte medicamente); interactiuni medicamentoase cu antidiabetice orale, IEC, disopiramida, fibrati, fluoxetina, IMAO, pentoxifilina, propoxifen, salicilati, sulfonamide, glucocorticoizi, danazol, diazoxid, diuretice, glucagon, izoniazida, estrogeni, fenotiazine, somatotropina, hormoni tiroidieni, beta-blocante, clonidina, saruri de litiu, alcool; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

 

Reactii adverse:

Rar, eritem.
Nota pentru articolul «Lasonil, unguent»:3.75/ 5 (4 voturi)
#tags   \  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate