Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Suplimente naturale care amelioreaza durerile de spate

24 februarie 2015
Share

Durerile de spate pot fi combatute cu ajutorul suplimentelor naturale ce pot reduce inflamatia si ameliora durerea. Suplimentele actioneaza cel mai bine alaturi de o dieta sanatoasa, exercitii fizice, dar si de un management corect al stresului.

Dar natural nu inseamna intotdeauna si sigur, asa ca este foarte important sa consultati specialistul inainte de a va schimba stilul de viata. Unele suplimente pot interactiona cu alte medicamente si pot cauza complicatii, iar altele s-ar putea, pur si simplu, sa nu functioneze.

Glucozamina si condroitina

Sunt compusi care se gasesc in mod normal in organism, in cantitati mari, in tesutul conjunctiv. Glucozamina si condroitina reprezinta o parte integranta a cartilajului. De-a lungul timpului, au fost realizate studii care au aratat ca glucozamina si condroitina au un impact asupra durerilor cronice la genunchi, dar si asupra durerilor de spate, insa in cazul unora dintre pacienti functioneaza, in cazul altora, nu. Exista si cativa factori pe care trebuie sa ii luati in seama, care pot contribui pozitiv sau negativ, printre care varsta si starea generala de sanatate.

Vitamina D

Daca va confruntati cu dureri de spate, lipsa vitaminei D din organism ar putea inrautati situatia. In urma unui studiu publicat in jurnalul medical Pain Physician in anul 2013, s-a descoperit ca durerile severe erau asociate cu lipsa vitaminei D in cazul persoanelor cu stenoza spinala, o afectiune care prezinta, printre simptome, si durerile de spate. In cazul lipsei vitaminei D din organism, trebuie sa va expuneti la soare, sa consumati produse lactate, iar medicul va va recomanda doza de vitamina D necesara.

Gheara-diavolului

dureri-de-spate-2Datele sugereaza ca o doza de 50 mg de harpagosid, unul dintre ingredientele active din planta numita gheara-diavolului, pot reduce durerile cronice de spate. Aceasta planta poate fi eficienta in tratarea durerilor de spate, deoarece substantele din aceasta planta reduc inflamatiile si umflaturile ce pot provoca durere. Planta se comercializeaza in mai multe forme.

Acizii grasi Omega-3

Cresterea aportului de acizi grasi Omega-3 poate ajuta in cazul inflamatiilor ce provoaca dureri de spate. Suplimentele de acizi grasi Omega-3 sunt disponibile sub mai multe forme. Trebuie insa sa consultati medicul in ceea ce priveste doza adecvata, deoarece poate aparea riscul de sangerare si poate interfera cu alte medicamente administrate. Aportul de Omega-3 poate fi crescut si prin consumul de peste gras, cum ar fi somonul, sardinele etc.

Turmericul

Turmericul sau curcuma este un condiment cu proprietati antiinflamatoare. Se utilizeaza des in bucataria indiana si poate fi administrat sub forma de capsule etc. Turmericul este considerat sigur pentru majoritatea adultilor, insa utilizarea prelungita poate duce la aparitia durerilor de stomac. Ca supliment alimentar, nu este recomandat persoanelor cu afectiuni ale vezicii biliare, deoarece afectiunea se poate inrautati.

Capsaicina

Capsaicina este o substanta continuta de ardeiul iute, folosita de-a lungul anilor in scopuri medicinale. Capsaicina se utilizeaza sub forma de crema, aplicata de trei-patru ori pe zi, sau sub forma de plasturi de unica folosinta. Aceasta actioneaza prin desensibilizarea canalelor care transmit semnalele dureroase receptorilor din creier.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.