Revista care te menține sănătos

Nutriție

Dr. Oz recomanda: program de detoxifiere in 48 de ore

30 octombrie 2012
Share

Daca suntem atenti la semnalele transmise de organism (de la simple eruptii, ten si par lipsite de stralucire, unghii casante pana la stari de oboseala inexplicabila si depresie), vom sti cand avem nevoie de un program de detoxifiere. Fiindca multe cure de detoxifiere au rezultate neplacute, trebuie sa avem un plan de urgenta.

Atat specialistii din strainatate – cum este celebrul dr. Mehmet Oz, cat si nutritionistii de pe plan local – precum prof. Gheorghe Mencinicopschi, atrag atentia cu privire la dietele ce au la baza infometarea sau consumul prea mic de calorii. Potrivit celor doi, acestea fac mai mult rau decat bine. In plus, organismul are capacitatea de a se detoxifia singur, dar nu printr-un regim drastic, ci prin unul bazat pe legume, fructe si hidratare. Daca timpul nu prea este de partea noastra, atunci solutia prezentata de Dr. Oz, „Dieta de detoxifiere in 48 de ore”, pare cea mai la indemana, intrucat poate fi tinuta intr-un weekend.

 

Planul de detoxifiere – ideal pentru weekend

Dieta consta intr-un meniu care trebuie urmat doua zile la rand. Gustarile nu sunt deloc greu de preparat, iar succesul este garantat. Pentru asta, este nevoie de alimente cu efecte benefice asupra ficatului, colonului si rinichilor.

  • Mic dejun: prune uscate, nucsoara si ghimbir

Pentru prepararea primei mese a zilei este nevoie de: o jumatate de cana cu quinoa (se gaseste in magazinele bio), una cu apa, putina nucsoara, o lingurita cu ghimbir dat pe razatoare, un sfert de cana cu lapte de orez, o treime de cana cu prune uscate maruntite si o lingurita cu ulei de in. Dupa ce se spala, se adauga intr-un vas quinoa cu nucsoara, ghimbirul si apa si se pun pe foc. Cand incep sa fiarba, se lasa focul la mic pentru zece minute, timp in care vasul este acoperit cu un capac. Apoi se adauga prunele uscate si laptele de orez, se acopera si se mai lasa la foc mic inca cinci minute, iar inainte de a manca se adauga si uleiul de in.

  • Gustare: legume crude

Intre mese, puteti lua cate o gustare ce va consta intr-o salata facuta din: telina, ridichi, castraveti, fasole verde, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.

  • Pranz: smoothie de fructe

Toate ingredientele, respectiv: jumatate de cana cu lapte neindulcit de migdale sau de canepa, o lingura cu seminte de in, un sfert de cana cu afine congelate, un sfert de banana si, eventual, gheata, se pun in blender si se mixeaza.

  • Cina: supa de legume

Se spala, se curata si se maruntesc: doua cepe rosii, doua tulpini de telina, o cana cu ciuperci tip shiitake, patru catei de usturoi si o varza mica. Se pun la fiert impreuna cu: doua lingurite cu seminte de chimen si doua cu sare, piper, doi litri de apa, doua lingurite cu boia si doua cu oregano. Se lasa focul la mic, iar cand supa este gata, se adauga o legatura de patrunjel proaspat maruntit. Ingredientele sunt pentru cinci portii, deci raman si pentru a doua zi. Cine doreste, dupa supa, poate bea o cana cu zeama de varza acra.

 

Text: Cristina Ionescu

Sursa: www.doctoroz.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.