Revista care te menține sănătos

Medicină de familie

Din secretele bicarbonatului de sodiu

Ruxandra Raica; Sursă: topsante.com
14 decembrie 2023
Share
Din secretele bicarbonatului de sodiu

Practic, economic, simplu, bicarbonatul de sodiu ar putea deveni aliatul dumneavoastră în ceea ce privește sănătatea și frumusețea. Bicarbonatul de sodiu este un compus ce poate fi găsit în farmacii, în supermarket-uri sau plafaruri sub formă de pudră inodoră și se extrage din evaporarea apei din lacurile sărate, nu este toxic și este ușor abraziv.

Se pare că bicarbonatul de sodiu albește dinții, curăță pielea în profunzime, este eficient în problemele digestive etc.

Gospodinele folosesc praful de bicarbonat de sodiu pentru ca prăjitura din cuptor să crească mare și gălbuie, însă este atât de util, încât unora nici nu le vine să creadă câte beneficii poate oferi o pulbere atât de ieftină.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena pasta de dinţi Foramen Sensitive+Whitening. Este o pastă pentru dinţi sensibili care luptă împotriva apariţiei cariilor şi contribuie la recăpătarea albului natural. Curăţă delicat, fără a deteriora smalţul dentar.

Bicarbonat de sodiu pentru dinți albi și sănătoși

Bicarbonatul de sodiu luptă împotriva cariilor și tartrului. Cristalele cu proprietăți abrazive au efectul de a poliza dinții, făcându-i să strălucească și îndepărtând petele galbene. În plus, elimină bacteriile, de aceea există și paste de dinti care conțin bicarbonat de sodiu. Puneți câteva grame de bicarbonat pe periuța de dinți și frecați cu blândețe. Nu îl utilizați însă foarte des, deoarece, fiind puțin abraziv, bicarbonatul de sodiu poate deteriora smalțul dinților. Folosind bicarbonat de sodiu puteți avea o respirație proaspătă. O simplă gargară cu bicarbonat de sodiu (o linguriță la un pahar cu apă) va elimina problemele halenei.

bicarbonatul de sodiu, matreaţă

Păr fără mătreață, folosind bicarbonat de sodiu

Este suficient să adăugați o linguriță de bicarbonat de sodium în șamponul obișnuit pe care îl folosiți. După samponare, lăsăți să acționeze aproximativ 30 de minute, după care clătiți. Acest lucru ajută părul să fie mai flexibil, mai ușor de descurcat și fără mătreață. Bicarbonatul de sodiu reduce, deopotrivă, roșeața scalpului și îndepărtează scuamele. Încercați, nu aveți nimic de pierdut!

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Naturalis Bioclin Bio-Squam Şampon matreaţă grasă. Un tratament care reduce cauzele apariţiei mătreţii şi previne reapariţia ei. Acest şampon pentru mătreaţa grasă este formulat cu ingrediente blânde, dar eficiente care echilibrează scalpul şi îl protejează.

Bicarbonat de sodiu, relaxant natural și ingredient pentru o piele sănătoasă

Bicarbonatul de sodiu relaxează organismul și hidratează pielea, o tonifică și o înmoaie. O baie efervescentă vă va face să vă simțiți mult mai bine, să cadeți imediat într-un somn lung și odihnitor. În plus, bicarbonatul de sodiu va curăța și cada. Pentru un ten frumos și sănătos, umeziți față și apoi aplicați un strat subțire de bicarbonat. Lăsăți să acționeze 1-2 minute;dacă aveți probleme, precum coșurile inestetice, 5 minute. Bicarbonatul mai poate fi folosit împotriva mancarimii și poate regenera pielea.

Bicarbonat de sodiu pentru sănătatea picioarelor

Dacă vreți să scăpați de mirosul neplăcut al picioarelor, tamponaţi interiorul pantofilor cu bicarbonat de sodiu seara, înainte de culcare. După o zi de muncă, puteți trata picioarele umflate, ținându-le într-o soluție compusă din 10 litri de apă și 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Stați cu picioarele în soluția respectivă aproximativ 20 de minute și vă veți simți ca și cum ați pluti.

Știați că bicarbonatul de sodiu:

  • Este folosit în caz de intoxicații grave ca măsură de prim ajutor? 
  • Se folosește împotriva negilor, ungându-i cu o pastă formată din acest praf și ulei de ricin?
  • Se utilizează ca remediu împotriva hipertensiunii?
  • O linguriță de bicarbonat de sodiu la un pahar de lapte vă poate scăpa de tusea supărătoare?
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.