Profasi

Profasi

Compozitie
Fiolele de Profasi contin gonadotropina chorionica (hCG) sub forma de pulbere alba, sterila, liofilizata si apirogena. Sunt disponibile cinci concentratii: 500, 1 000, 2 000, 5 000 si 10 000 UI. Fiecare fiola de Profasi este insotita de o fiola cu solvent ce contine 1 ml de solutie izotona, sterila si apirogena de clorura de sodiu.

Actiune terapeutica
Gonadotropina chorionica umana este o substanta hormonala obtinuta din urina recoltata de la femei gravide. La femei, actiunea sa este predominant luteinizanta. La barbati, actiunea sa este predominant steroidogenetica, putand de asemenea initia si mentine spermatogeneza.

Indicatii
La femei: infertilitate anovulatorie. Profasi este folosit in tratamentul infertilitatii anovulatorii, unde administrarea sa face parte din schema de tratament care implica stimularea initiala a maturatiei foliculare si a proliferarii endometriale, de exemplu cu Metrodin (urofolitropina) sau de Pergonal (menotropin). Superovulatie pentru tehnica de conceptie asistata: hCG poate fi de asemenea utilizata ca parte integranta a schemei de stimulare ovariana in cadrul tehnicilor de conceptie asistata. in insuficienta de corpus luteum. Avort habitual. Amenintare de avort. La barbati: hipogonadism hipogonadotrofic. Criptorhidism. Oligo-astenospermie si azoospermie.

Doze si mod de administrare
Profasi se administreaza injectabil pe cale intramusculara. La barbati, acesta poate fi administrat si sub forma de injectii subcutanate, in cazul in care terapia dureaza mai multe luni. Solutia injectabila va fi reconstituita cu ajutorul solventului pus la dispozitie, imediat inaintea utilizarii. Femei: infertilitate anovulatorie: Profasi se administreaza in doze de pana la 10 000 UI, prin injectii intramusculare, la mijlocul ciclului, consecutiv tratamentului cu Pergonal (sau Metrodin), conform schemei prestabilite. Detalii in legatura cu dozajul gonadotropinei si monitorizarea tratamentului sunt disponibile la cerere. Superovulatie pentru tehnica de conceptie asistata de Profasi se administreaza in doze de pana la 10 000 UI, injectabil intramuscular, in priza unica, consecutiv inductiei dezvoltarii foliculare multiple dupa stimulare, conform unei scheme de tratament prestabilite. Resorbtia oului se realizeaza dupa 34-36 ore de le administrarea de hCG. Insuficienta de corpus luteum: se administreaza 5 000 UI Profasi in a 5-a zi de ovulatie. Injectia este repetata in a 9-a zi. Avort habitual: tratamentul trebuie initiat de indata ce diagnosticul de sarcina trebuie confirmat (nu mai tarziu de 8 saptamani de gestatie) si va fi continuat pana in saptamana a 14-a inclusiv. in asemenea cazuri, se vor administra 10 000 UI hCG injectabil intramuscular, ca doza initiala (o singura injectie), apoi cate 5 000 UI de doua ori pe saptamana. Amenintare de avort: in mod similar, pacientele care prezinta amenintare de avort vor primi 10 000 UI Profasi injectabil intramuscular, ca doza initiala (intr-o singura administrare), apoi cate 5 000 UI de doua ori pe saptamana, pana in a 14-a saptamana de sarcina. Tratamentul poate fi aplicat doar daca simptomatologia a debutat inainte de a 8-a saptamana de sarcina (exclusiv). Barbati: hipogonadism hipogonadotrofic: se recomanda 2 000 UI Profasi injectabil intramuscular sau subcutanat, de doua ori pe saptamana, cu administrarea concomitenta de Pergonal (75 UI de trei ori pe saptamana) daca este necesar, pentru o perioada minima de 4 luni. Criptorhidism: se administreaza 500 UI sau 1 000 UI Profasi injectabil intramuscular sau subcutanat la interval de 5 zile si 75-150 UI Pergonal de 3 ori pe saptamana timp de trei luni. Daca tratamentul nu a dat rezultate, se va recurge la o doza de 2 000 UI Profasi inj. i.m. sau s.c. de 2-3 ori pe saptamana si 150 UI Pergonal de 3 ori pe saptamana timp de 3 luni sau mai mult.

Contraindicatii
Tumori hipofizare sau ovariene, carcinom de prostata sau neoplasm androgen dependent. Tulburari endocrine, precum hipotiroidismul, deficitul adrenocortical sau hiperprolactinemia vor trebui corectate inainte de inceperea terapiei cu Profasi. Disgenezie ovariana, absenta uterului, menopauza precoce, ocluzie tubara cu exceptia cazului in care pacienta se afla in terapie de superovulatie pentru fertilizare in vitro. Tromboflebita activa. Alergie initiala la Profasi. La barbati, Profasi nu va fi eficace in cazurile in care nivelul de FSH este crescut. Acesta reprezinta indicele insuficientei testiculare primare. Profasi nu are actiune si este contraindicat in reducerea surplusului ponderal.

Masuri de precautie
Femei: Sindromul de hiperstimulare ovariana: la pacientele aflate in tratament pentru inductie ovulatorie, un raspuns ovarian excesiv la agentii de stimulare foliculara poate conduce la aparitia sindromului in hiperstimulare ovariana, atunci cand hCG este administrata pentru inducerea ovulatiei sau pentru sustinerea corpului luteal. Este de maxima importanta ca terapia cu hCG sa fie intrerupta in asemenea cicluri terapeutice. Sindromul de hiperstimulare ovariana are urmatoarea clasificare generala: bland sau moderat: simptome: distensie abdominala, greata, varsaturi, diaree ocazionala, marirea ovarelor pana la 5-12 cm, la 3-6 zile de la administrarea de hCG. Tratament: repaus, observare clinica atenta. Examenul ginecologic al ovarelor hipertrofiate trebuie efectuat cu bandelete pentru a evita ruperea chisturilor ovariene. Simptomele se remit spontan in interval de 2-3 saptamani. Sever: simptome: marcata distensie abdominala, ascita cu sau fara exsudat pleural, ovare marite de volum (peste 12 cm), hipovolemie, ocazional soc cardiovascular. Tratament: spitalizare, tratament conservator urmarind combaterea hipovolemiei si prevenirea socului. Va fi evitata utilizarea diureticelor in prima faza a sindromului, deoarece la unele paciente acestea pot fi administrate, totusi, in timpul fazei de rezolutie a sindromului de hiperstimulare ovariana, la femei in cursul superovulatiei din cadrul tehnicilor de conceptie asistata va fi diminuat daca toti foliculii sunt aspirati inainte de ovulatie. Sarcini multiple: Incidenta sarcinilor si a nasterilor multiple este crescuta prin stimularea foliculara si inducerea ovulatiei la pacientele care incearca o conceptie in vivo. Totusi, majoritatea sarcinilor multiple sunt gemelare. Sarcinile multiple pot cauza nasteri premature. Riscul sarcinilor multiple consecutive tehnicilor de conceptie asistata este legat de numarul de ovule/embrioni inlocuiti. Testele de sarcina: se pot obtine rezulatate eronate daca testele se efectueaza la o pacienta careia i s-a administrat recent (in ultima saptamana) sau este inca in tratament cu hCG. Barbati: androgenii pot cauza retentie lichidiana la barbati daca sunt administrate doze ridicate de hCG; in asemenea cazuri dozele vor trebui reduse considerabil, mai ales la pacientii cu afectiuni cardiace sau renale, epilepsie, migrena sau astm bronsic. Precocitate sexuala: hCG poate cauza precocitate sexuala atunci cand este administrata la copii pentru tratarea criptorhidismului. Daca sunt observate aceste semne, tratamentul va fi oprit. Daca se considera necesara continuarea terapiei, va fi instituit un dozaj corespunzator.Sarcina si alaptare: Cercetarile efectuate nu au evidentiat nici un risc pentru fat in timpul primului trimestru de sarcina. Profasi nu se va administra la femeile care alapteaza.

Reactii adverse
Reactie locala / durere la locul de injectie. Cefalee, astenie, depresie, iritabilitate, agitatie. Reactii alergice au fost extrem de rar semnalate. Sindrom de hiperstimulare ovariana la femei, ce poate fi prevenit printr-o monitorizare adecvata a tratamentului (vezi "Avertizari"). La barbati se pot semnala urmatoarele efecte adverse: retentie lichidiana, edeme. Senzatie de tensiune la nivelul mameloanelor, ginecomastie, precocitate sexuala.

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Unul din trei romani sufera de hemoroizi. Ai putea fi unul dintre ei

Daca ai intampinat unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: sangerari in timpul scaunului, durere ...
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Catena te trimite din nou la bai si-a desemnat castigatorii

Tragerea la sorti a tichetelor norocoase la concursul Catena te trimite din nou la bai care a avut loc simultan in farmaciile Catena din toata tara, si-a desemnat castigatorii.   Farmacistii Catena au extras simultan, in aceeași zi si la aceeași oră taloanele norocoase din cadrul campaniei nationale ...
Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Inimioare Sante pentru dieta si regimul diabeticilor

Catena aduce un nou produs delicios creat pentru sanatatea ta - Inimioarele Sante. Acesta este un produs 100% romanesc, unic in Europa, cu indice glicemic foarte scazut – de numai 2! Citeste mai mult ...
Naturalis FibroProtect

Dieta dezechilibrata si stresul sunt inamicii de zi cu zi. Organismul sufera. Si se vede!Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Secom MSM

Secom MSM 90cps reprezinta o asociere de extracte naturale care contribuie la ameliorarea durerilor osteoarticulare si musculare, dar si la refacerea tesuturilor.Citeste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link