Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cele mai bune si cele mai daunatoare alimente pentru digestie

13 iulie 2012
Share

Teoretic, organismul uman ar trebui sa digere aproape orice aliment pe care individul il consuma. Practic insa, din cauza procedeelor de preparare si procesare ale produselor, dar si a sedentarismului, stomacul nu reactioneaza intotdeauna bine la tot ce mancam. De aceea, este important sa amintim care sunt alimentele bune si cele rele pentru persoanele care au stomacul mai sensibil sau probleme de digestie.

Printre alimentele daunatoare, se numara: grasimile si prajelile, ardeiul iute, produsele lactate (pentru persoanele cu intoleranta la lactoza), alcoolul, fructele de padure, porumbul (mai ales cand nu este bine mestecat), ciocolata, cafeaua, ceaiul care contine cofeina si bauturile carbogazoase.

La polul opus, persoanele respective pot consuma cu incredere: iaurt, carne slaba si peste, cereale integrale, banane sau ghimbir.

Cristina Ionescu

Sursa: Health.com

Nota pentru articolul «Cele mai bune si cele mai daunatoare alimente pentru digestie»:4.00/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate