Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Ce sunt crampele musculare şi cum să le tratați corect

25 mai 2023
Share
Ce sunt crampele musculare şi cum să le tratați corect

Crampele musculare reprezintă contracțiile involuntare și dureroase ale unui mușchi sau a unui grup de mușchi. Deşi pot apărea la nivelul oricărui mușchi din corp, sunt mai frecvente în mușchii gambei, coapsei și tălpii.

Crampele musculare pot fi cauzate de mai mulți factori, inclusiv deshidratare, oboseală musculară, dezechilibre electrolitice, suprasolicitare musculară sau lipsa unor nutrienți esențiali.

Sfaturi pentru combaterea crampelor musculare

1. În cazul unei crampe musculare, încercați să întindeți, să relaxați și să apăsați ușor pe mușchiul afectat. De exemplu, dacă aveți o crampă musculară la nivelul gambei, puteți întinde ușor piciorul în sus și să vă prindeți cu mâinile degetele de la picioare și să le trageți ușor către dumneavoastră. Acest lucru poate ajuta la relaxarea mușchiului și la eliberarea tensiunii.

2. Utilizați o compresă caldă sau o sticlă cu apă caldă pe care să o aplicați pe zona afectată. Căldura ajută la relaxarea mușchilor și la ameliorarea crampelor musculare. Pentru a încălzi zona afectată, este recomandată aplicarea gelului emulsionat ArtroSuport, de la Naturalis.

3. Faceți un masaj ușor pe mușchiul afectat, pentru a ajuta la relaxarea acestuia. Mișcările blânde și circulare pot îmbunătăți circulația sangvină și pot ajuta la eliberarea tensiunii din mușchi. De asemenea, puteți încerca să puneți o pungă cu gheață sau un prosop rece pe mușchi pentru a reduce inflamația și durerea asociată acesteia. Pentru a combate durerea, în timpul masajului puteți folosi și Naturalis ArtroSuport RECE gel.

4. Deshidratarea poate fi un factor cauzal al crampei musculare. Asigurați-vă că vă hidratați corespunzător consumând suficiente lichide, în special înainte și după activitățile fizice intense. Apa este cea mai bună opțiune, dar puteți lua în considerare și băuturile izotonice care au un conțin ridicat de electroliți, pentru a restabili nivelul de sare și minerale din organism.

CârcelRelax, Naturalis, crampele musculare, crampe musculare, relaxare, potasiu, magneziu, vitamina B6, deshidratare,

Suplimente pentru crampe musculare

5. Anumite suplimente pot ajuta la prevenirea și la tratarea crampelor musculare. De exemplu, suplimentele pe bază de magneziu și vitamina B6 pot ajuta la menținerea echilibrului electrolitic și la relaxarea mușchilor. Un astfel de supliment alimentar este CârcelRelax de la Naturalis. Acesta contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular, datorită combinației de potasiu, magneziu, vitaminele B6 și E.

Potasiul contribuie la menținerea tensiunii arteriale normale și la funcționarea normală a sistemelor nervos și muscular. Magneziul contribuie la reducerea oboselii și extenuării vitamina B6 contribuie la metabolismul normal al proteinelor și al glicogenilor, iar vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Totuși, înainte de a administra orice supliment alimentar este recomandat să cereți sfatul unui specialist.

6. Evitați exercițiile fizice intense sau suprasolicitarea musculară, în special dacă sunteți predispus la crampe musculare. Planificați perioade de odihnă pentru a permite mușchilor să se relaxeze.

Remedii pentru crampele musculare

Crampele musculare pot fi tratate în mod eficient acasă prin metode simple și naturale. Relaxarea mușchiului încordat, aplicarea dispozitivelor care emană căldură sau care dau senzația de răcire, masajul și rehidratarea pot ajuta la ameliorarea simptomelor mușchilor afectați.

De asemenea, este important să folosiți un adjuvant pentru ameliorarea durerii, precum CârcelRelax cremă. Acesta contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular, fiind o alternativă topică la băile cu sare Epsom, un compus mineral, natural, pur, de magneziu și sulfat.

CârcelRelax cremă poate fi folosit pentru masaj după sport sau după exerciții fizice, dar și în caz de tensiune musculară, pentru că relaxează țesuturile și stimulează circulația sângelui la nivel local. Masajul local cu CârcelRelax ajută la diminuarea cârceilor și a crampelor musculare.

Este important să acordați atenție factorilor de risc precum deshidratarea, oboseala musculară și dezechilibrele electrolitice și să le gestionați corespunzător. Dacă aceste crampe musculare persistă și devin frecvente și tot mai severe, este recomandat să consultați un medic sau un specialist pentru o evaluare amănunțită și pentru sfaturi suplimentare. Produsele Naturalis pot fi achiziționate din farmaciile .

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.