Dicționar medicamente

Cantgrip, vaccin antigripal

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml; ct. x 1 fl. x 5 ml

Indicatii:

Tratamentul cancerului colorectal avansat in combinatie cu 5-luorouracil (5-FU) si acid folinic, la pacientii care nu au mai fost tratati cu chimioterapie in cancer avansat; in monoterapie, la pacientii tratati anterior cu chimioterapie care au inclus 5-FU, irinotecan; in combinatie cu cisplatin, este indicat in tratamentul carcinomului de col uterin cu celule scuamoase, avansat, la pacienti care nu au fost tratati cu chimioterapie.

Doze:

Adulti si copii peste 12 ani: 160-320 mg/zi, in 2 prize, in cazuri grave 240-480 mg/zi. Profilaxia de lunga durata a recidivei infectiei urinare: adulti: 160 mg/zi, seara. Copii sub 12 ani: 6-8 mg/kg si zi, in 2 prize. Insuficienta renala: dozele se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei. Toate dozele sunt calculate in functie de trimetoprim.

Contraindicatii:

Pacienti cu boli cronice intestinale inflamatorii sau ocluzie intestinala. Hipersensibilitate la produs. Sarcina si alaptare. La pacientii cu Bd > 3 ori mai mare decat limita maxima normala. Pacienti cu insuficienta medulara severa. Pacienti cu status de performanta OMS > 2.

Atentionari:

Va fi adm. numai sub supravegherea unui oncolog calificat. Datorita naturii si frecventei efectelor secundare, in urmatoarele cazuri se va administra numai dupa o atenta evaluare a raportului beneficii/risc: la pacientii cu factori de risc, in special cu status de performanta OMS = 2; in cazurile rare in care se presupune ca pacientul nu va urma recomandarile privind controlul efectelor secundare. Se recomanda ca aceste cazuri sa fie strict supravegheate, in spital. Diareea tardiva; monitorizarea formulei sanguine complete; prudenta in afectiuni hepatice, renale sau cardiace; pacientii cu astm; varstnici. Hipersensibilitate la produs. Prudenta in asocierea cu suxametoniu. Sarcina si alaptare. Soferi.

Reactii adverse:

Diaree, greata si varsaturi; rar obstructie intestinala, ileus sau hemoragie intestinala; anorexie, dureri abdominale, mucozita; neutropenie, anemie, trombocitopenie; reactii la locul perfuzarii; alopecie; reactii cutanate, reactii alergice usoare si reactii anafilactoide; crampe si parestezii, cresterea tranzitorie a