Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Azactam, flacoane injectabile

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Capsule moi 0,5 mg; ct. x 3 blist. x 10 cps.

Indicatii:

Tratamentul simptomelor moderate-severe ale hiperplaziei benigne de prostata (HBP).

Doze:

Pentru copiii mai mari de 12 ani si adulti, 1 cpr. de 2 ori/zi, maxim 400 mg/zi.

Contraindicatii:

Sarcina (poate inhiba dezvoltarea organelor genitale externe la fatul de sex masculin), femei in perioada sexuala activa (cantitati mici de dutasterida au fost regasite in sperma subiectilor tratati, de aceea se recomanda ca pacientul sa utilizeze un prezervativ), copii si adolescenti. Pacienti cu hipersensibilitate la dutasterida, la alti inhibitori de 5-alfa reductaza sau la oricare dintre excipientii produsului. Pacienti cu insuficienta hepatica severa.

Atentionari:

La pacienti cu HBP, tuseul rectal si alte investigatii pentru cancerul de prostata trebuie efectuate inainte de inceperea tratamentului si periodic dupa aceea. Femeile, copiii si adolescentii trebuie sa evite contactul cu capsulele moi care curg (in cazul contactului cu capsulele moi care curg, aria de contact trebuie spalata imediat cu apa si sapun). Precautii la pacientii cu insuficienta hepatica usoara-moderata. In timpul tratamentului cu dutasterida,trebuie evaluata atent orice crestere sustinuta a concentratiilor plasmatice ale antigenului prostatic specific (APS), componenta importanta in cadrul screening-ului pentru depistarea cancerului de prostata, avand in vedere inclusiv lipsa compliantei la tratament. Prudenta la asocierea cu verapamil, diltiazem, ritonavir, indinavir, nefazodon, itraconazol, ketoconazol.

Reactii adverse:

Impotenta, alterarea (scaderea) libidoului, tulburari de ejaculare, ginecomastie. Incidenta reactiilor adverse scade in timp.