Revista care te menține sănătos

Știri

Aproape 3% dintre romanii testati gratuit prezinta risc de melanom malign

10 octombrie 2014
Share

Campania de informare cu privire la prevenirea, simptomele si diagnosticarea melanomului malign, „Un viitor fara pata”, derulata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer si Societatea Romana de Cancer, a ajuns la final. Peste 20.000 de persoane au aflat despre aceasta boala in urma campaniei, peste 700 au fost testate gratuit, iar 20 au fost depistate cu risc de melanom malign.

 

In contextul cresterii incidentei melanomului malign (cancer de piele), este esential ca oamenii sa fie informati legat de modul in care pot preveni aceasta afectiune care poate duce la deces. Daca este descoperit si tratat la timp, melanomul malign poate fi vindecat in 98% din cazuri.

Preventia este esentiala in cazul melanomului malign

Este foarte important sa acordam preventiei atentia cuvenita. Sper ca mesajele campaniei au ajuns la cat mai multi romani, ajutandu-i sa constientizeze riscurile pe care le pot evita prin adoptarea unui comportament preventiv”, a declarat Dr. Ion I. Luchian, Presedintele Comisiei pentru Sanatate Publica din Senat.

Melanomul poate fi prevenit daca avem grija sa nu ne expunem la soare in timpul orelor periculoase si daca folosim creme cu factor de protectie.

Text: Bianca Badescu

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.