Revista care te menține sănătos

Știri

Dozele mici de Omega 3 reduc numarul crizelor epileptice

16 septembrie 2014
Share

Un studiu realizat de catre expertii americani sustine ca dozele zilnice si mici de Omega 3 ar putea reduce frecventa crizelor epileptice. O echipa a departamentului de neurologie a Universitatii din California a gasit un nou mod de a reduce frecventa crizelor epileptice la pacientii care nu mai raspund la tratamentul medicamentos: ingerarea zilnica a unei doze reduse de Omega 3.

Prezent in pestele gras si in uleiurile vegetale, cat si sub forma de supliment alimentar, Omega 3 ar putea reduce crizele in cazul persoanelor care se confrunta cu aceasta afectiune. Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de stiinta au apelat la 24 de pacienti in cazul carora tratamentul medicamentos nu isi mai facea efectul.

 

Epilepsia si Omega 3

Fiecarui pacient i s-au administrat trei tipuri de suplimente alimentare. Fiecare supliment trebuia luat timp de zece saptamani cu o pauza de sase saptamani. Experimentul a inclus si un supliment ce continea o doza mica de Omega 3, dar si unul cu o doza mare de Omega 3. Rezultatele au indicat ca un numar mic de atacuri (12 pe luna) a fost inregistrat in cazul pacientilor carora li s-a administrat un supliment alimentar de Omega 3 cu o doza mica. Astfel, Omega 3 administrat in doza mica reduce cu pana la 33,6% numarul crizelor epileptice. Pe de alta parte, doi din patru pacienti nu au mai facut deloc crize epileptice. Una dintre explicatii ar fi aceea ca Omega 3 are efect pozitiv asupra presiunii sangvine si, deci, riscul cardiovascular, factor de risc al crizelor la persoanele epileptice, este mult diminuat.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.