Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Vorihep, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Capsule moi; ct. x 1 blist. x 10 cps.

Indicatii:

Terapia si profilaxia hipovolemiei.

Doze:

400-1800 mg/zi, divizat in 3-4 prize, maxim 2400 mg/zi.

Contraindicatii:

Supraincarcare volemica (hiperhidratare), incluzand edemul pulmonar; insuficienta renala cu oligurie sau anurie; pacientii dializati; hemoragii intracraniene; hipernatremie severa sau hipercloremie severa; hipersensibilitate cunoscuta la hidroxietilamidon.

Atentionari:

La pacientii cu IC sau disfunctii renale severe se impune individualizarea dozei, din cauza riscului hiperhidratarii. Atentie in cazul bolilor hepatice severe sau tulburari grave de coagulare, de exemplu in cazurile severe de boala von Willebrand.

Reactii adverse:

Rar, reactii anafilactoide (hipersensibilitate, simptome usoare asemanatoare gripei, bradicardie, tahicardie, bronhospasm, edem pulmonar noncardiogen). Cresterea concentratiei plasmatice a amilazei, prurit, dilutia corespunzatoare a componentelor sanguine, cum ar fi factorii de coagulare (pot sa apara tulburari de coagulare) sau alte proteine plasmatice si scaderea hematocritului.
Nota pentru articolul «Vorihep, comprimate»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate