Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vitamina K poate preveni osteoporoza

marti, 18 decembrie 2012
Share

Vitamina K, un nutrient ce se gaseste din belsug in legumele cu frunze verzi, poate juca un rol esential in prevenirea osteoporozei, boala a sistemului osos ce afecteaza peste 200 de milioane de oameni in lume. Cercetatorii de la Universitatea Yale au descoperit ca un regim alimentar care nu include consumul zilnic de vitamina K poate impiedica absorbtia corespunzatoare a calciului in sistemul osos.

Pana acum, atentia medicilor in privinta prevenirii osteoporozei se indrepta inspre calciu, insa acest studiu demonstreaza ca este nevoie de mult mai mult pentru ca oasele sa se pastreze sanatoase si puternice.

Un studiu anterior, desfasurat pe o perioada de zece ani, a demonstrat un alt beneficiu al acestei vitamine. Se pare ca vitamina K poate reduce cu pana la 50% riscul de calcifiere cardiovasculara si riscul de deces in urma unei afectiuni cardiovasculare.

Paula Rotaru

Sursa: www.naturalnews.com

Nota pentru articolul «Vitamina K poate preveni osteoporoza»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate