Stiri

Tratati apneea in somn si va protejati inima

vineri, 16 martie 2012
Share

Tratamentul sindromului apneei in somn nu numai ca ar ajuta persoanele cu aceasta afectiune sa doarma mai bine, ci ar putea scadea si riscul insuficientei cardiace. Sindromul de apnee se produce atunci cand somnul este intrerupt pe timp de noapte, fiind o afectiune a aparatului respirator si prezentand grade diferite, de la usoara la severa. Aceasta afectiune este frecvent asociata cu oboseala si cu tensiunea arteriala necorespunzator controlata.

Un nou studiu realizat de cercetatorii britanici sugereaza ca apneea, de la cea moderata la cea severa, poate remodela inima, crescand dimensiunile acesteia, ingrosand peretii si reducand capacitatea de a pompa sange in tot corpul. Studiul a demonstrat ca cel putin sase luni de tratament prin administrarea de oxigen cu presiune continua pozitiva (CPAP) ajuta in mare masura la refacerea dimensiunii inimii.

Sindromul de apnee in somn ar putea fi crucial pentru dezvoltarea unor anumite tipuri de disfunctii ale inimii care pot duce la aparitia atacului de cord. Tratamentul aduce si o imbunatatire a calitatii vietii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

tonica
2017-05-10T17:59:03+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc