Revista care te menține sănătos

Știri

Tratati apneea in somn si va protejati inima

16 martie 2012
Share

Tratamentul sindromului apneei in somn nu numai ca ar ajuta persoanele cu aceasta afectiune sa doarma mai bine, ci ar putea scadea si riscul insuficientei cardiace. Sindromul de apnee se produce atunci cand somnul este intrerupt pe timp de noapte, fiind o afectiune a aparatului respirator si prezentand grade diferite, de la usoara la severa. Aceasta afectiune este frecvent asociata cu oboseala si cu tensiunea arteriala necorespunzator controlata.

Un nou studiu realizat de cercetatorii britanici sugereaza ca apneea, de la cea moderata la cea severa, poate remodela inima, crescand dimensiunile acesteia, ingrosand peretii si reducand capacitatea de a pompa sange in tot corpul. Studiul a demonstrat ca cel putin sase luni de tratament prin administrarea de oxigen cu presiune continua pozitiva (CPAP) ajuta in mare masura la refacerea dimensiunii inimii.

Sindromul de apnee in somn ar putea fi crucial pentru dezvoltarea unor anumite tipuri de disfunctii ale inimii care pot duce la aparitia atacului de cord. Tratamentul aduce si o imbunatatire a calitatii vietii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.