Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Tocoferol

13 decembrie 2010
Share

Diversii tocoferoli, adica varietati de vitamina E, se gasesc din belsug in uleiurile vegetale, obtinute din germeni sau seminte, de pilda uleiul de floarea-soarelui, uleiul de soia, uleiul de masline. Pentru a fi absorbita in mucoasa intestinala, vitamina se combina cu molecule de grasime. Ca si in cazul celorlalte vitamine liposolubile A, D si K, este necesar ca hrana zilnica sa contina o oarecare cantitate de grasimi, pentru ca vitaminele sa poata fi asimilate in intestin. Primele semne ce ne avertizeaza asupra unei posibile carente de vitamina E sunt:
– scaderea acuitatii vizuale
– imbatranirea pielii
– senzatia de oboseala, randamentul scazut
– inflamatiile intestinale
– sterilitatea
– bolile de inima
– petele de batranete aparute pe piele
– nervozitatea
– dificultatea de concentrare
– vindecarea anevoioasa a ranilor.
Sinonim: vitamina E.