Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Telzir, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 700 mg; ct. x 1 fl. x 60 cpr.

Indicatii:

Telzir in asociere cu o doza mica de ritonavir este indicat in tratamentul adultilor infectati cu virusul imunodeficientei umane de tipul 1 (HIV-1) in asociere cu alte produse medicamentoase antiretrovirale.

Doze:

Adulti (18 ani sau mai mult): 700 mg, administrat de doua ori pe zi, impreuna cu 100 mg ritonavir, de doua ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, insuficienta hepatica severa. Telzir nu trebuie administrat concomitent cu produse medicamentoase cu indice terapeutic ingust, care sunt substraturi pentru citocromul P450 3A4 (CYP3A4), cum ar fi amiodarona, dihidroergotamina, pimozida, chinidina.

Atentionari:

Pacientii trebuie avertizati ca Telzir sau oricare alt tratament antiretroviral uzual nu vindeca infectia HIV si ca pot dezvolta infectii oportuniste si alte complicatii ale infectiei HIV. Nu s-a dovedit ca tratamentul antiretroviral uzual, incluzand Telzir, inlatura riscul transmiterii HIV prin contact sexual sau contaminare cu sange. Trebuie continuate masurile de precautie adecvate. Interactiuni numeroase cu alte medicamente.

Reactii adverse:

Frecvente: cefalee, ameteala, diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, eruptii cutanate, fatigabilitate, cresteri ale transaminazelor hepatice, a trigliceridelor si a lipazei plasmatice, lipodistrofie.
Nota pentru articolul «Telzir, comprimate filmate»:3.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate