Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Td spray iso mack

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie perfuzabila 5 mg/ml; ct. x 1 fl. x 100 ml

Indicatii:

Infectii cu germeni sensibili: respiratorii, genito-urinare, oculare, auriculare, osoase, articulare, ale pielii si tesuturilor moi.

Doze:

Adm. intramuscular sau intravenos in bolus 30 minute. Se recomanda 1-2 administrari pe zi, in functie de gravitate. in endocardite si osteomielite se recomanda ca tratamentul sa dureze minim 3 saptamani. Profilactic 400 mg in doza unica, inaintea interventiei chirurgicale. Copii peste 12 ani: 10 mg/kg corp la 12 ore (primele 3 doze) apoi 10 mg/kg corp pe zi intravenos sau intramuscular in doza unica. Nou-nascuti: doza de atac 16 mg/kg corp in prima zi, apoi doza de intretinere 8 mg/kg corp o data pe zi. Insuficienta renala: nu este necesara ajustarea dozelor in primele 4 zile de tratament. La un clearance al creatininei de 40-60 ml/minim, doza se va reduce la jumatate.

Contraindicatii:

Copii sau adolescenti in crestere. Hipersensibilitate la produs sau la chinolone. Epilepsie, deficit de G-6PDH, antecedente de tendinopatie.

Atentionari:

Precautie in miastenie, convulsii in antecedente, IR, prezenta colitei pseudomembranoase. Se evita expunerea la lumina sau UV. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Greturi, diaree, anorexie, cefalee, ameteala, vertij. Rar enterocolita, melena, colita pseudomembranoasa, hipoglicemie, eruptii cutanate.