Revista care te menține sănătos

Știri

Sosetele inteligente care monitorizeaza sanatatea picioarelor

14 noiembrie 2016
Share

Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa stie ca, in cazul ranilor la nivelul membrelor inferioare, circulatia sangvina deficitara si lipsa aportului de oxigen ar putea complica procesul de cicatrizare. In consecinta, o simpla lovitura se poate infecta, conducand la ulcer in piciorul diabetic, o complicatie destul de grava. Aceasta complicatie ar putea conduce la cangrena, respectiv amputatie.

Senzori incorporati in materialul textil

Pentru a reduce acest risc, americanii au inventat sosetele inteligente care, odata incaltate, monitorizeaza „starea de sanatate” a picioarelor. In plus, senzorii incorporati in materialul textil al sosetelor transmit in timp real temperatura corpului. Apoi, datele sunt transferate catre o aplicatie ce poate fi accesata de pe smartphone. Utilizatorul va primi notificari cu privire la starea fizica a membrelor inferioare. In cazul in care apar rani, bataturi, persoana in cauza va primi o alerta, astfel incat sa ceara in cel mai scurt timp ajutor de specialitate.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.