Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Stadalax, drajeuri

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 20 mg, 50 mg, 70 mg; cutie x 1 fl. x 60 cpr.

Indicatii:

Tratamentul adultilor cu leucemie mielsida cronica (LMC), aflati in faza cronica, accelerata sau blastica, cu rezistenta sau intoleranta la terapii anterioare, inclusiv la mesilat de imatinib; tratamentul adultilor cu leucemie acuta limfoblastica (LAL) cu cromozom Philadelphia pozitiv (Ph+) si LMC in faza blastica limfsida cu rezistenta sau intoleranta la terapii anterioare.

Doze:

Hiperaldosteronism primar: 100-400 mg/zi, fractionat in 4 prize; retentii hidrosaline cu hiperaldosteronism secundar, la adulti: 25-200 mg/zi, la copii: 3 mg/kg/zi, fractionat in 4 prize. hipertensiune arteriala esentiala, initial 50-100 mg/zi, in 2 prize, aprox. 2 saptamani pana se obtine efectul hipotensor dorit, apoi doze de intretinere individualizate.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Precautii: IH moderata si severa, asociere cu inductori sau inhibitori puternici de CYP3A4, precum si cu medicamente care reduc aciditatea gastrica.

Reactii adverse:

Mielosupresie, cu anemie, neutropenie si trombocitopenie; dureri de cap, neuropatie; efuziune pleurala, dispnee, tuse; diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, sangerari gastro-intestinale, inflamatii ale mucoaselor (inclusiv mucozita/stomatita); eruptii cutanate, prurit; dureri musculoscheletice, artralgie, mialgie; anorexie; infectii; hemoragie, edeme superficiale, oboseala, pirexie, astenie.
Nota pentru articolul «Stadalax, drajeuri»:2.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate