Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Rifampicina si izoniazida, capsule

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie injectabila intramuscular; 1 seringa preumpluta contine 300 µg imunoglobulina anti-D; cutie x 5 sau 25 seringi

Indicatii:

Inainte de nastere: profilaxie, in perioada 26-28 saptamani; amniocenteza, biopsie din vilozitati coriale si prelevarea percutanata de sange din cordonul ombilical; traumatism abdominal sau manevra obstetricala; sarcina ectopica; avort sau amenintare de avort la orice stadiu al sarcinii, cu continuarea sarcinii. Dupa nastere: Se administreaza mamei, daca nou-nascutul este Rh-pozitiv.Transfuzii de sange incompatibil sau de produse de sange incompatibile.

Doze:

Oral, la adulti: 50 mg cu o ora inainte de activitatea sexuala, maxim 100 mg si minim 25 mg, maxim 1 data/zi. Varstnici: doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta renala: usoara sau moderata (Cl creatinina 30-80 ml/min) aceleasi doze ca la adulti; severa (Cl creatinina < 30 ml/min) doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta hepatica: Doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. in hipertensiunea arteriala pulmonara, doza recomandata este de 20 mg, de trei ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate; rinita sicca; copii sub 6 ani pentru solutie 0,1%, respectiv copii sub 2 ani pentru solutie 0,05%; glaucom, indeosebi cu unghi ingust.

Atentionari:

Tratamentul cronic are risc de atrofie a mucoasei nazale; prudenta la cardiaci, feocromocitom, hipertiroidie, diabet zaharat; fenomene de rebound; interactiuni medicamentoase cu IMAO, antidepresive triciclice; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Iritatie locala, moderata si tranzitorie, rebound al congestiei, congestie reactiva cu rinita indusa medicamentos, cefalee, insomnie, astenie, tulburari de vedere, palpitatii, tahicardie, hipertensiune arteriala.
Nota pentru articolul «Rifampicina si izoniazida, capsule»:2.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate