Dicționar medicamente

Renvela, suspensie orala

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 800 mg; cutie 1 fl. 180 Comprimate

Indicatii:

Controlul hiperfosfatemiei la pacienti hemodializati. Se administreaza in tratament multiplu, cu supliment de calciu, vitamina D3 sau un analog, pentru controlul evolutiei formei osoase a bolii renale.

Doze:

Adulti: Doza medie 800-1600 mg. Doza se stabileste in functie de nivelul fosfatului seric (valoarea sa trebuie mentinuta la cel mult 1,94 mmol/l. Determinarea fosfatului seric se face la 2-3 saptamani.

Contraindicatii:

Copii sub 18 ani. Hipofosfatemie. Obstructie intestinala.

Atentionari:

Asocieri nerecomandate: cu digoxina, contraceptivele orale, teofilina, carbamazepina, fenitsina, antidepresivele inhibitoare ale recaptarii serotoninei, antimigrenoase din familia triptanilor. Foarte rar si mai ales in cazul persoanelor cu tegumente deschise la culoare au fost semnalate reactii de tipul inrosirea pielii, aceasta aparand dupa administrare urmata de o expunere la soare. in astfel de cazuri tratamentul trebuie intrerupt. Prudenta la pacienti cu insuficienta renala, hepatica, intoleranta la lactoza. Atentie la conducatori auto (poate produce ameteli).

Reactii adverse:

Diaree, greata, voma, constipatie, infectii, cefalee, tuse, hipertensiune arteriala, ameteli, dispnee, tromboze, edeme periferice, febra, prurit.