Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Pronoran, drajeuri cu eliberare prelungita

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Drajeuri cu eliberare prelungita 50 mg; cutie x 2 blist. x 15 dj.

Indicatii:

Tratamentul bolii Parkinson (indeosebi in formele clinice cu tremor), atat in monoterapie, cat si in asociere cu levodopa; tratament adjuvant la pacientii varstnici cu deficit patologic cronic cognitiv si neurosenzorial (cu exceptia bolii Alzheimer si a altor demente); tratament adjuvant in claudicatia intermitenta din arteriopatia cronica obliteranta.

Doze:

Adulti: 30 mg, la culcare; maxim 60-120 mg/zi. Copii peste 2 ani: Antihistaminic: 0,12 mg/kg/zi, in 3 prize; antiemetic: 0,25-0,5 mg/kg/zi, in 4-6 prize; sedativ: 0,5-1 mg/kg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la piribedil sau la oricare dintre excipientii produsului. Colaps cardiovascular. Infarct miocardic acut.

Atentionari:

Nu se intrerupe administrarea antihipertensivelor la pacientii cu hipertensiune arteriala daca primesc si piribedil. La pacientii cu sindrom neuroleptic, administrarea piribedilului nu se recomandata (se va utiliza un anticolinergic central). Este contraindicata asocierea piribedil cu antagonioti dopaminergici

Reactii adverse:

Rareori, tulburari digestive minore (greata, varsaturi, flatulenta) care pot sa dispara la ajustarea dozei; foarte rar, stari de confuzie sau de agitatie; exceptional hipertensiune arteriala ortostatica.
Nota pentru articolul «Pronoran, drajeuri cu eliberare prelungita»:4.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate